Komolytalan Wagner-évforduló

Komolytalan Wagner-évforduló

Merev ünnepélyesség nélkül emlékezik Richard Wagner születésének 200. évfordulójára Bayreuth városa, a bécsi Volksoper, valamint az erli Tiroli Fesztivál. Az ünnepi játékok városa szerda este fiataloknak szervez Wagalaweia címmel partit. Az üvegcsarnoknak nevezett helyszínre a belépés fél kilenctől ingyenes, örülnek, ha valamelyik Wagner-opera hősének jelmezében érkezik a vendég. A táncmulatságon fiatal zeneszerzők olyan darabjait is megszólaltatják, amelyeket a nagy mester ihletett.

A bécsi Volksoperben az igazgató, Robert Meyer lesz a Ring egy este című előadás narrátora. A produkcióban jeles művészek szerepelnek: Sebastian Holecek Wotant, Jörg Schneider Logét, Martin Winkler Alberichet személyesíti meg. Alexandra Kloose alakítja Frickát és Irmgard Vilsmaier Brünnhildét, a karmesteri pultnál a dortmundi zeneigazgató és a BBC National Orchestra of Wales vendégkarmestere, Jac van Steen debütál a Volksoperben.

Az előadás rendkívül humoros lesz, a 2011-ben elhunyt Loriot művésznevű filmes, színész, rendező alkotta a Ring egy estén című játékot az 1990-es évek első felében. A Vicco von Bülow néven is ismert művész távoli rokona Hans von Bülownak, aki Wagner második feleségének, Liszt Cosimának első férje volt. Az első humoros "hódolatot" júniusban a Tannhäuser 80 perces változata követi.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek