Tart a magyarok inváziója Linzben

Ha áttekintést szeretne Magyarország kulturális és turisztikai értékeiről, legegyszerűbb, ha Linzbe utazik.

Május 16. és 18. között az "Auf nach Ungarn", azaz "Fel Magyarországra" szlogen jegyében rendeznek háromnapos kulturális és turisztikai fesztivált Linzben. Erre Magyarországról több mint 300 kézműves, borász, turisztikai szolgáltató, gasztronómiai vendéglátó, mezőgazdasági termelő, hungarikumok előállítói, előadóművészek, valamint zenei- és tánccsoportok érkeznek, hogy minden aspektusból bemutassák hazánk kulturális-, turisztikai- és gasztronómiai kincseit.

Magyar pavilonokkal van tele a város.Galéria: Linzi magyar napokUngarisches Tourismusamt/APA-Fotoservice/Hart

 Felvonul a hét magyar turisztikai régió a teljes kínálatával, valamint zenei kultúránk a modern feldolgozású hagyományos népzenétől a jazz-funk-blues irányzatig, így a magyar zene minden aspektusból terítékre kerül a közel másfél-tucat színpadi előadás során. A koncerteket többek között Lajkó Félix, Harcsa Veronika, a Dűvő Együttes és a Daniel Speer Brass Band neve fémjelzi.

A három nap során látványos tánc, Rubik-kocka, népművészeti és zenei produkciók teszik majd változatossá az ORF hullámhosszán is az élő bejelentkezéseket, míg a Hungaricum-falu és a Tulipános Népi Játékpark kitelepülésével kicsik és nagyok egyaránt közel kerülnek Magyarországhoz, a magyar kultúrához és a magyaros formavilághoz. A SZIGET-Fesztivál nyári programjait nyereményjátékon keresztül több ezer látogató ismerheti meg, s a médiapartnerek közvetítésével számos Magyarországra szóló turisztikai nyeremény is kisorsolásra kerül.

Nem maradhat el az evés-ivás. Galéria: Linzi magyar napokUngarisches Tourismusamt/APA-Fotoservice/Hart

 A két Európai Kulturális Főváros, Linz és Pécs ismét randevút ad egymásnak, önálló pavilonban mutatkozik be a Zsolnay Kulturális Negyed, és Pécs-fotókiállítás nyílik a linzi városházán. Balázs Ekker sztárvendég és a linzi magyar kulturális egyesület közreműködésével Csárdás-flashmob táncoltatja meg a város lakosságát, hogy mindenki számára maradandó és inspiráló élményként maradjon meg az egyedülálló linzi magyar bemutatkozás.

Az MT Zrt. információi szerint az osztrákok utazási kedve élénk, felmérések szerint a felnőtt lakosság több mint 70%-a továbbra is potenciális turistának tekinthető. Az elmúlt évek átlagában az osztrák látogatók 120 milliárd forintot költöttek éves szinten Magyarországon, amelynek nagy része turisztikai célú költés volt. A jól fizető osztrák vendégek a forgalmi adón keresztül átlagosan naponta 80 millió forintot 'fizetnek be' a hazai költségvetésbe.

A rendezvényről és a kapcsolódó programokról folyamatosan frissülő információk a bécsi külképviselet honlapjának nyitólapján, valamint facebook oldalán találhatóak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek