55 lépéssel letudható futóverseny egy park körül

A hagyományos maratonnál nyolcszázötvenszer rövidebb távon rendeztek futóversenyt Nagy-Britanniában. A szigetország legkisebb parkját 390 résztvevő futotta körbe. Abban reménykednek, hogy a Guinness Rekordok könyvébe is bekerülnek, mint a világ legrövidebb futóversenye.

Az eseményről készült fotók alapján komoly futóversenynek is hihetnénk az angliai Burntwood Staffs városkában megrendezett viadalt. Az igazság azonban az, hogy az indulók Nagy-Britannia legkisebb parkját, a 4,5 méter széles és 9,1 méter hosszú Prince's Parkot futották körbe. Ez azt jelenti, hogy a nagyjából 50 méteres távot körülbelül 55 lépéssel teljesítette a 390 résztvevő, akik között éppúgy voltak 3 éves, mint 93 éves futók. A távot mindenki sikeresen teljesítette, a leggyorsabb 7 másodperc, a leglassabb közel egy perc alatt.

Idősek és fiatalok egyaránt voltak az indulók között
Galéria: Mini park
Newsteam / Northfoto

 A 150 éves Prince's Park egyébként egy útkereszteződés közepén található, fémkerítés veszi körbe, három fa és egy pad van benne. A burntwoodi futóverseny szervezői izgatottan várják, hogy vajon teljesítményük elegendő volt-e ahhoz, hogy bekerüljenek a Guinness Rekordok könyvébe, mint a világ legrövidebb futóversenye, vagy ehhez esetleg csak a park egyik fáját kellett volna körbefutniuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek