Egyiptom nem bánja a bikinit és a piálást

  Muszlim csoportok az alkohol és a bikini betiltását szorgalmazzák Egyiptomban. A turisztikai miniszter azonban kiállt a falatnyi ruhadarab mellett, hiszen az országnak minden turistára szüksége van.

  "Örömmel látjuk országunkban a bikinis nőket, alkoholt pedig a továbbiakban is felszolgálunk" – jelentette ki Hisham Zaazou, az egyiptomi turizmusért felelős miniszer azután, hogy muszlim csoportok a fentiek betiltását szorgalmazták, írja a Daily Mail online kiadása. Egyiptomnak ugyanis minden turistára szüksége van, miután számuk drasztikusan lecsökkent a 2011-es arab tavasz eseményei miatt. Nemrégiben egyébként alkoholmentes hotel is nyílt az országban, hogy tényleg mindenki elégedett legyen.

  Egyiptom számít a bikinis turistákra
  Galéria: Egyiptomi bikini
  Fotó: Northfoto

  A radikális, Salafi névre hallgató csoport azonban azt követeli, hogy tiltsák be egész Egyiptomban az alkoholt, és egyetlen nő se viselhessen fürdőruhát. Erre reagálva tette fenti kijelentését Hisham Zaazou. A dolog pikantériája, hogy mindezt az Egyesült Arab Emírségekbe tett látogatása során mondta, ahol a turisták komoly büntetéssel nézhetnek szembe, ha nem takarják el magukat bizonyos nyilvános strandokon.

  Fecske és bikini kizárva!

  Az Egyesült Arab Emírségek északkeleti részén található Rász el-Haima hatósága táblákat helyezett ki a területén lévő strandokon, melyek arra hívják fel a figyelmet, hogy büntetésre számíthatnak a fecskében strandoló férfiak, és bikinit viselő nők. Erre az intézkedésre a helyi családok panaszai miatt volt szükség. Rász el-Haima egyébként kevésbé népszerű a turisták körében. A közeli Dubajban vagy éppen Abu-Dzabiban pedig továbbra is olyan fürdőruhában napfürdőzhet mindenki, amilyenben akar.

  "Tárgyalásokat folytattunk a Salafi csoport tagjaival, és sikerült velük megértetnünk, mennyire fontos a turisztikai szektor Egyiptom gazdaságának" – mondta el az egyiptomi turisztikai miniszter a Daily Mailnek. Hisham Zaazou-nak egyébként komoly tervei vannak: 2022-re évi harmincmillió turistával számol. Az arab tavasz előtt, 2010-ben, 14,7 millió látogatója volt az országnak, 2011-ben azonban 9,8 millióra esett vissza, így lesz elég tennivalójuk, ha ezt a számot tíz éven belül meg akarják triplázni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!