Extra poggyászként utaznak a jobb élet felé

A Hawaii Kauani-sziget elhagyott keverék kutyusaira nagyobb a kereslet Kaliforniában, mint otthon. Az utaztatáshoz egy hawaii szervezet most turisták segítségét kéri.

Hawaii a turisták segítségét használja fel, hogy zsúfolt kutyamenhelyeinek problémáit megoldja – írja a skift.com. A Kauani Human Society tavaly decemberben indította azt a programot, melynek keretében a kaliforniai Oakland-be és az oregoni Portland-be hazatérő nyaralókat igyekszik egy kis „extra poggyász" szállítására rávenni. A kauai kutyamenhely fizeti az Alaska Airlines 100 dolláros, kedvezményes kutya-szállításra jogosító jegyét, hogy a drótszőrű keverékek eljussanak az oklandi és portlandi menhelyekre. Itt ugyanis nagyobb eséllyel fogadják majd örökbe őket, mint Hawaii-on, ahol nem számítanak kuriózumnak a drótszőrű vadászkutyák, akiket egyébként a szigeten a vaddisznók felhajtásra használnak leginkább.

 

Befogadó gazdára várva.
Galéria: Hawaii menhely
Fotó: Mukuszi / Indafotó

Az egyedülálló program azért tűnik nagyon jó megoldásnak a zsúfolt menhelyek kérdésére, mert Kauani-szigeten akár fél évig is üldögélhet rácsok mögött egy vadászkutya arra várva, hogy végre valaki hazavigye, míg a szárazföldön gyorsan elkapkodják a különleges fajtájú állatokat. A zseniális ötlet akkor jutott eszébe Brandy Varvelnek, a menhely vezetőjének, amikor egy airdale terrier-farkaskutya keverékre csapott le egy lelkes turista.

Varvel szerint a Grady névre hallgató kutya már hónapok óta lakott a menhelyen anélkül, hogy valaha is egyetlen érdeklődő akár csak egy pillantást is vetett volna rá. Egészen addig, amíg a 46 éves Martin Sprouse ki nem nézte magának a menhely honlapján. Másnap reggel már az ajtó előtt várta a nyitást, annyira beleszeretett az ötven kilós vadászkutyába. „Egyszerűen más volt, mint a többiek. Már két hete kerestem kutyát, de szinte csak pitbullokkal vagy csivavákkal találkoztam. Ahogy megláttam és rám nézett, tudtam, hogy hazaviszem" – mesélte Sprouse.

 

A kellemes nyaralást egy kis karitatív segítséggel is ki lehet egészíteni.
Galéria: Hawaii menhely
Fotó: Cserny / Indafotó

A program nem csak azért jó, mert a kutyák így hamarabb találnak befogadó gazdára, hanem mert a menhelyen maradók is jobb körülmények között élhetnek, hiszen a zsúfoltság miatt egy ketrecben akár hárman is laktak már a program beindulása előtti időszakban. Amióta azonban a kezdeményezés beindult, minden héten egy vagy két kutya utazik Kaliforniába, akik közül huszonnégyet már örökbe is fogadtak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek