Hova tegyük a vendégsereget éjszakára?

Ha sem sátorba dugni, sem az éjszaka közepén útjukra bocsátani nem szeretnénk vendégeinket, busz-hotelt rendelhetünk nekik.

A Somnibus neve a francia somnière, azaz alvás és a busz szavak összetételéből származik. Megalkotója, Laurent Vandersnickt eredetileg rendezvényszervezőként, családi partik, üzleti utak levezénylésével foglalkozott. Ezalatt számtalanszor találkozott a problémával, hogy hiába sikerült jól a családi ünnepség, a végén mindig ott maradt a kérdés: akkor most hol aludjon a vendégsereg? Egyrészt nem minden szállásadó örül annak, ha éjszakára megszállja a házát a rokonság, másrészt a vendéglátó helykapacitása is korlátozott.

 

Galéria: SonibusFotó: Bernard-Salinier / Northfoto

Helyi hotelszobát találni sem mindig könnyű vagy olcsó mulatság. Arról nem is beszélve, hogy a szálláshely esteleg olyan meszire esik az esküvő, szülinapi party vagy éppen legénybúcsú színhelyétől, hogy külön tortúra az éjszaka közepén felkerekedni és eljutni odaáig. Így sokszor előbb kell befejezni a bulizást, mint ahhoz amúgy kedve lenne a vendégeknek. Na és persze ott van még a sátras megoldás is a kertben, aminek azért nem mindenki örül. Az pedig, hogy az éjszaka közepén induljanak haza a vendégek autóikkal, nem éppen a legmegnyugtatóbb gondolat nemcsak a fáradtság, hanem az elfogyasztott alkoholmennyiség miatt sem.

Erre az összetett problémára találta ki megalkotója a Somnibust. Az egyszerűen busz-hotelnek titulált járműben tizennyolc ágy található, melyek egyrészt kényelmesek, ágyneművel ellátottak, másrészt a busz fűthető, így téli programoknál is bevethető. A Somnibust a táraság sofőrje viszi a helyszínre, és ott parkol vele egészen addig, amíg a legutolsó utas is fel nem ébredt és el nem hagyta a hotelt.

A társaság honlapja kiemeli, hogy a busz nem szállít utasokat, így arra nincs lehetőség, hogy álmunkban akár haza is furikázzanak minket, vagyis nem lakókocsiról van szó. Egyszerűen csak parkol, az utasok meg szépen alszanak benne. Külön ajánlja azoknak, akik gyerekkel szeretnének bulizni menni, de korábban akarják lefektetni a kicsiket. Így szét lehet választani az alvó és a későig bulizó szekciót. A buszt az eseménynek megfelelően dekorálják is, akár lánybuliról, akár esküvőről vagy temetésről legyen szó.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek