Már színes pillangókat sem nézhetünk sokáig

Ugyan nem ők a legveszélyeztetettebbek, számuk egyre fogy. A Buxa Nemzeti Parkban egyelőre még több száz fajukban gyönyörködhetünk.

Az indiai Buxa Nemzeti Park ugyan elsősorban bengáli tigriseiről híres, azonban egy sokkal békésebb, de kevésbé híres állatállomány miatt is érdemes ellátogatni a világhírű rezervátumba. A parkban található Jayanti és Bala folyómedrei, valamint a Narathali tó ugyanis a legideálisabb élőhelyeit biztosítják annak a mintegy ezerkétszáz pillangófajnak, melyek színessé teszik a park látványát.

 

Bár az Indiában található nemzeti park a bengáli tigrisekről híres, a lepkepopuláció sem elhanyagolható
Galéria: Buxa Nemzeti Park
Fotó: Arkaprava Ghosh / Barcroft India / Northfoto

Ugyan a pillangók nincsenek a veszélyeztetett fajok listáján, érdemes megnézni őket, mivel a folyamatos klímaváltozásnak köszönhetően egyre szűkülő élőhelyeik sajnos az ő számukat is évről évre fogyasztja. A Buxa Nemzeti Parkba tett utazásunk során a pillangók mellett olyan igen ritka állatfajokat is megtekinthetünk, amelyek mára már az erősen veszélyeztetett állatfajok listájára is felkerültek.

Ilyen a bengáli tigris, melynek egyik legnagyobb számú populációja éppen itt található, az ázsiai elefánt, mely a második legnagyobb szárazföldi állat, de találkozhatunk antilopokkal, bölényekkel, párducokkal is látogatásunk során. A rezervátumban közel 300 madárfaj és 80 kígyófaj található, köztük a szintén veszélyeztetett királypiton.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek