Így mulatnak jövő héttől a müncheniek

A több száz éves hagyományra visszatekintő piacot ma leginkább népünnepélynek lehetne titulálni.

Április 27-én kezdődik, és kilenc napig tart a Mariahilfplatzon a müncheniek egyik büszkesége és legnagyobb városi ünnepe, az Auer Dult. A több száz éves hagyományra visszatekintő piacot ma leginkább népünnepélynek lehetne titulálni. A körülbelül huszonkétezer négyzetméteren elhelyezkedő piac ugyanis nemcsak portékákkal várja az odalátogatókat, hanem igazi fesztivál- és majális hangulattal is szolgál. Megtalálhatók itt a klasszikus vidámparki elemek, mint a körhinta vagy a célba dobó stand, de itt látható Európa legnagyobb edénypiaca is, ahol több mint háromszáz pulton kínálnak üvegedényeket és kerámiákat, vesszőből font kosarakat és a legmodernebb konyhai eszközöket.

 

Galéria: München piacFotó: Müller G.r. / Northfoto

A kiváló szabadtéri shoppingolási lehetőség a régiségek iránt érdeklődőket sem fogja hidegen hagyni. Számtalan antikvitás és otthonokban őrizgetett kisebb nagyobb kincs éppúgy gazdára talál az ócskapiacon, mint például second hand „Lederhose"-k, melyekből már most bevásárolhatunk az októberi sörfesztiválra. Persze nem létezik fesztivál kulináris élvezetek nélkül. A szokásos hal és sültkolbász választék mellett sajtspecialitásokat kóstolhatunk, de persze a klasszikus vattacukor, fagyi és kandírozott gyümölcs sem maradhat el. Az Auer Dult méreteitől eltekintve ugyan nem különbözik egy hagyományos majálistól, de klasszikus müncheni program révén, ha a közelben járunk, mindenképp érdemes megnéznünk, hogy mulatnak a müncheniek az évente csak háromszor megrendezett vásár idei első állomásán.

Hasznos infók az Auer Dultról:

Kedvezmény: Kedden családi nap miatt csökkentett árakkal várják a látogatókat.

Nyitva tartás: minden nap 10-20 óráig.

Megközelítés: a parkolási nehézségek miatt érdemes közlekedési eszközökkel menni a vásárba. A 17-es villamossal, az 52-es busszal és az U1/U2-es metróval érdemes megközelíteni, amiről a Frauenhoferstraße vagy a Kolumbusplatz megállóknál érdemes leszállni.

Az év során összesen három Auer Dult van: április 27. és május 5., július 7. és augusztus 8., valamint október 19. és 27. között.

További információk: www.auerdult.de

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek