Nincs amerikai a világ legjobb repülőterei között

  A legjobb tíz repülőtér tisztaságával, személyzetének kedvességével és üzleteinek, éttermeinek sokszínűségével szállt ringbe.

  A Skytrax független intézet minden év áprilisában kiosztja a „Világ legjobb repülőtere Díjat", melynek odaítélését komoly felmérés előzi meg: százhatvan ország utazóközönségét interjúvolják meg a repülőterek szolgáltatásainak minőségéről – számol be a Stern.de. A kérdések többek között arra vonatkoznak, hogy mennyire barátságos a repterek személyzete, milyen széles a választék a boltokban és mekkora a tisztaság?

   

  Galéria: Nincs amerikai a világ legjobb repülőterei közöttFotó: Roel Dijkstra/sunshine / Northfoto

  A több mint tíz hónapig tartó felmérésben mintegy 12 millió utas vett részt, majd a válaszokat negyven kategóriában négyszáz repülőtérről összesítették. Az ázsiai repterek nagyon jól végeztek, de a legjobb tízben természetesen Európaiak is helyet kaptak.

  Tízedik helyen a londoni Heathrow végzett, amellyel először került be a top tízbe Európa legnagyobb reptere. A 2008-ban nyílt ötödik terminál körüli poggyászkezelési problémákat sikerült már leküzdeniük, ezzel léphettek előre a ranglétrán. Kilencedik Japán kis nemzetközi reptere, a Tokio-Haneda, mely nemcsak az Európába repülő nonstop járatai, de az elhelyezkedése miatt is népszerű, könnyen elérhető ugyanis innen Tokio centruma.

  Őket előzi meg Kanada legfontosabb repülőtere, a Vancouver, mely egyben a legjobb észak-amerikai repülőtér címet is elnyerte. Ázsia és Európa egyaránt elérhető innen közvetlenül. Előttük jár a zürichi reptér évi 24 millió utasával, majd követi őt München, melyet a megkérdezettek különösen negyvenöt étterme miatt dicsérnek, melyek közül több kifejezetten bajor specialitásokat szolgál fel. Ötödik helyen landolt Peking repülőtere, a Beijing Capital International, mely évi 77 millió utazójával tavaly a legnagyobb kínai és ázsiai repülőtér volt.

  Negyedik az International Airport Hongkong Kínában, mely a top háromból csúszott vissza. Bronzérmes a KLM anyakikötője, a Schiphol Repülőtér Amszterdamban. Ezzel európai reptér is bekerült a legjobb háromba. Második a tavalyi győztes délkoreai Incheon International Airport, mely átláthatósága és a személyzet kedvessége miatt végzett ilyen előkelő helyen. Első pedig a szingapuri Changi Repülőtér, amely különösen az Ausztráliába induló járatok miatt kedvelt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!