Ilyen egy százhatvanmillió forintos vakáció

A világ legdrágább nyaralásán két év alatt az összes világörökségi helyszínt végigjárhatjuk Machu Pichutól Vatikánvárosig, a Gizai piramisoktól a Stonehenge-ig.

Nemcsak 445 000 fontra, azaz több mint százhatvanmillió forintra, de két év szabadságra is szüksége van annak, aki a világ legdrágább utazásán akar részt venni – írja a The Daily Telegraph online kiadása. A luxusutakat kínáló VeryFirstTo.com által meghirdetett utazás nem kevesebbet ígér, mint az UNESCO által jelenleg elismert összes, vagyis összesen 962 világörökség végigjárását a Machu Pichutól Vatikánvárosig, a Gizai piramisoktól a Stonehenge-ig.

 

A világörökségi listán kulturális és természeti értékek is vannak. Ez utóbbiak közé tartozik például a Los Glaciares Nemzeti Park Argentínában.
Galéria: világörökség2
Fotó: Marc Shandro / Bmusa / Northfoto

Bár a brit külügyminisztérium jelenleg nem támogatja az összes világörökség, így például a szíriai Aleppo, az iráni Pasargadae, a líbiai Leptis Magna régészeti lelőhely és Jemen fővárosának, Szanaának a meglátogatását, a társaság azt ígéri, minden látnivalóhoz igyekszik eljuttatni az utazásra befizetőket. Az ár magában foglalja a repülőutakat üzleti vagy superior osztályokon, valamint az idegenvezetést is.

A pihenésről a világ legelegánsabb szállodái gondoskodnak: Párizsban a Hotel George V, New Yorkban a Plaza Hotel, Velencében a Cipriani, Moszkvában a Ritz-Carlton várja a fáradt utazókat. A luxuskörutat legalább két főnek kell igénybe vennie, az ár pedig egy ötezer fontos adományt is tartalmaz, mellyel az UNESCO munkáját támogatják. Az útvonal kidolgozására a VeryFirstTo.com a luxusutakat szervező a Hurlingham Travellel működött együtt. „Biztos vagyok benne, hogy ez a legizgalmasabb és legfigyelemreméltóbb kaland, amit valaha is kínáltunk" – idézi a The Daily Telegraph Andrew Barkert, a Hurlingham Travel ügyvezető igazgatóját.

 

Az iráni Perszepolisz romjai 1979 óta a világörökség részét képezik.
Galéria: világörökség2
Fotó: Wikipedia

Ez pedig nem kis szó, hiszen a VeryFirstTo.com többi útja sem nélkülözi az extravaganciát. Utazhatunk velük például a világűrbe 69 000 fontért, vagy akár hasonló áron egymillió rózsaszirom között is ébredhetünk. Tavaly karácsonykor az ínyenceknek kínáltak különleges gasztroprogramot: négyszemélyes luxusvacsorára lehetett befizetni 125 000 fontért, mely többek között kaviárt, 150 éves balzsamecetet, a világ legdrágább sárgadinnyéjét Kínából, és egy egész fehér szarvasgombát is tartalmazott.

Nekünk is van

Addig is, amíg félretesszük a világ összes kulturális örökségét megtekintő utazásra a pénzt és szabadságot, itthon nyolcat is kipipálhatunk a 962 világörökség közül. A budapesti Duna-part, a budai várnegyed és az Andrássy út, Hollókő ófalu és környezete, az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai, az Ezeréves Pannonhalmi Bencés Főapátság és természeti környezete, a Hortobágyi Nemzeti Park, Pécs ókeresztény temetője, Fertő és a Neusiedlersee kultúrtája, valamint a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék is a világörökség része.


Itt megtekintheti a teljes világörökségi listát magyarul, itt pedig érdekességeket is olvashat angolul az egyes látnivalókról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek