Zsiráfok profilból és álmos gepárdok

A Nappal kel és a Nappal fekszik Mario Moreno dél-afrikai fotós, aki varázslatos sziluetteken örökítette meg a Kruger nemzeti park és más afrikai parkok vadállatait. A 47 éves fotós turistáknak szervez fotószafarikat Afrika-szerte: Kenyába, Dél-Afrikába, Tanzániába és Botswanába is viszi a lelkes amatőr fényképészeket.

A dél-afrikai születésű Moreno igazi világutazó: 12 éves korában spanyol származású szüleivel együtt áttelepült a spanyolországi Malagába, ahol tinédzserkorát töltötte. Később két évet élt Brazíliában, ahol kiteboardosokat fotózott, majd 2006-ban feleségével és gyerekeivel együtt átköltözött Dél-Afrikába. Azóta fáradhatatlanul járja a dél-afrikai Kruger, Kgalagadi és Karoo nemzeti parkokat, a botswanai Kalahárit és Okavangót, a tanzániai Serengetit, Ngorongorót és a Kilimandzsárót, és a kenyai Maszáj Marát.

Galéria: Afrikai sziluettFotó: Mario Moreno / Barcroft Media / Northfoto

 Fotószafarijai 6-10 naposak, és a nemzetközi repülőjegyen és az esetleges vízumdíjakon kívül mindent tartalmaznak: szállást, étkezést, közlekedést, a szafarikat és fotográfiai tanácsokat is. Választhatjuk a Maszáj Mara nemzeti parkot, ahol egészen biztosan sikerül oroszlánokat és gepárdokat fotózni, de lesz rengeteg tulok, gazella és elefánt is. Itt egy hatnapos túra repülőgépes belföldi transzferrel 6200 amerikai dollárba kerül. De ha oroszlánokra vágyunk, érdemesebb a Kruger parkba utazni, ahol sokkal olcsóbb egy hasonló szafari. Egy 8 napos túra költsége 34500 dél-afrikai rand, vagyis mintegy 3700 dollár.

A Travelo kedvence Botswana, ez a ritkán lakott és kevéssé ismert, békés ország, ahol a turisták még megtapasztalhatják az igazi vadon érzését. Nagy részét a Kalahári sivatag teszi ki, a fotósokat azonban az Okavango folyó torkolatához viszik, ahol madarakat, vízilovakat és persze vadkutyákat és gepárdokat is láthatnak. Két további szálláshelyük pedig a Chobe nemzeti parkban lesz, ahol elefántokat, oroszlánokat és hiénákat kaphatnak lencsevégre. Botswana biztonságos, demokratikus ország, és az afrikai viszonyokhoz képest jómódúnak számít. Jövőjét egyedül az AIDS fenyegeti, mely kiemelkedően magas az országban: a felnőttek negyede HIV-pozitív. Egy 10 napos botswanai fotószafari ára 7250 dollárnál kezdődik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek