Vegabál lesz Bécsben

Először rendeznek vegán bált az osztrák fővárosban a hétvégén. A húskerülő rendezvénynek a Badeschiff nevű rendezvényhajó ad otthont, a háromfogásos menüt Christian Petz sztárszakács készíti.

Töltött articsóka padlizsánkaviárral és vörös cikóriával, karórépa- és olivaragu kakukkfű-muffinnal, egzotikus sült alma mangóval és ananásszal várja majd az első bécsi vegán bál vendégeit, akik 2013. február 23-án ülhetnek asztalhoz. Az osztrák főváros történetében eddig egyedülálló összejövetel házigazdája az Osztrák Vegán Társaság és a Badeschiff rendezvényhajó. A háromfogásos menüt Christian Petz sztárszakács készíti, aki maga nem vegetáriánus ugyan, de szívesen vállalta a felkérést.

Galéria: Vegánbál lesz BécsbenFotó: Vegan Bál

„Az osztrákok öt százaléka vegetáriánus, a vegetáriánusok tíz százaléka pedig mindenféle állati eredetű terméket elutasít" – magyarázza Felix Hnat, az Osztrák Vegán Társaság elnöke, a bál ötletgazdája a rendezvény apropóját. Az esten egyébként egy vegán szépségszalon is a vendégek rendelkezésére áll majd, ahol ingyenesen kaphatnak alkalomhoz illő sminket és frizurát, írja a Compress hírügynökség.

Jó hír a tisztán növényi eredetű táplálkozás híveinek, hogy hamarosan egy német vegán üzletlánc is megnyitja kapuit az osztrák fővárosban. A tisztán növényi eredetű, rendszerint biogazdálkodásból származó és a fair trade elvei szerint előállított termékeket árusító üzlet áprilistól várja a vevőket a Mariahilferstrasse közelében.

A vegán bál honlapja: www.badeschiff.at

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek