Backstage-túra a bécsi elefántházban

A Schönbrunni Állatkert új szolgáltatásaként már backstage jegyet is lehet váltani az elefántházba. A másfél órás exkluzív látogatás során elefántot simogatni ugyan nem lehet, de a résztvevők közvetlen közelről nézhetik végig a hatalmas állatok napi tréningjét.

Új jegyfajtát, úgynevezett „élményutalványt" vezetett be a bécsi állatkert, amellyel az elefántház olyan területein is körülnézhetnek a látogatók, ahova eddig csak a gondozók voltak bejáratosak – adta hírül a Compress, Bécs város képviseleti irodája.

A bécsi elefántok
Galéria: Elefántház, Schönbrunn
Fotó: Daniel Zupanc

A másfél órás vezetésen egyszerre maximum két személy vehet részt, akik nemcsak a kulisszák mögé tekinthetnek be, de rengeteg érdekes és hasznos információt tudhatnak meg a schönbrunni csordáról és vadon élő társaikról. Például, hogy egy kifejlett elefánt naponta 200 kilogrammnyi élelmet fogyaszt el, vagy hogy a kis Tuluba már születésekor 112 kilogrammot nyomott.

Az exkluzív vezetésen a látogatók elefántot ugyan nem simogathatnak, de közvetlen közelről nézhetik végig az állatok napi tréningjét. „Fantasztikus élmény látni, hogy ezek az óriások a gondozójuk egyetlen jelére és egy kis jutalomfalatért cserébe hogyan emelgetik a lábukat vagy mutatják meg a fülüket. Minderre a bőr- és testápolás miatt, valamint az orvosi ellátás során van szükség" – meséli az állatkert igazgatója, Dagmar Schratter.

Pavilon az állatkertben
Galéria: Elefántház, Schönbrunn
Fotó: Nanja Antonczyk / WienTourismus

Az élményutalvány ára meglehetősen borsos, két személy részére 250 euróba kerül, a hónap minden második, illetve negyedik szerdájára foglalható időpont a reservierung@zoovienna.at e-mailcímen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek