Aludjon híd alatt tíz euróért!

Tíz eurós egységáron kínálják Göteborg legkülönlegesebb szálláshelyeit. Padon, bokrok tövében, esetleg híd alatt vehetünk ki magunknak szobát - a befolyó összeggel a helyi hajléktalanokat segítik.

Különleges hotel nyitotta meg kapuit a svédországi Göteborgban. Olyannyira egyedi, hogy valójában nem is létezik. A Faktum Hotels ugyanis inkább egy jótékonysági akció, mintsem valódi szálloda, ötletnek azonban kiváló. A hotel olyan dizájnos foglalási oldalt is kapott a Forsman & Bodenfors reklámügynökségtől, amit bármelyik menő hotel megirigyelhetne. A különbség, hogy itt csillogó-villogó hotelszobák helyett Göteborg hajléktalanjainak szomorú valóságát látjuk, igen hatásosan fényképezve.

A Faktum Hotels foglalási oldala
Galéria: Faktum Hotels
Fotó: faktumhotels.com

 Tíz olyan „szoba" közül választhatunk ugyanis az oldalon tíz eurós áron, amelyek a város hajléktalanjainak körében népszerűek. Aludhatunk például híd alatt, fa tövében, padon vagy elhagyatott épületekben. A szállást nem csak magunknak vásárolhatjuk meg, de ajándékba is adhatjuk, például egy barátunknak. Persze a végső döntés, hogy ténylegeseb elfoglaljuk-e szállásunkat a szabad ég alatt, rajtunk áll.

Göteborg
Galéria: Faktum Hotels
Wikimedia Commons

 A kezdeményezés a svéd jótékonysági újság, a Faktum magazin ötlete volt, és a Faktum Hotels bevételeivel természetesen a hajléktalanokat segítik majd. Így kívánják felhívni a figyelmet Göteborg 3400 hajléktalanjának helyzetére, akiknek csak kis része talál magának megfelelő szálláshelyet barátoknál, családtagoknál vagy hajléktalanszállókon. A többieknek maradnak a padok és parkok, pedig a skandináv tél nagyon kegyetlen tud lenni – írja a Popupcity.net.

Ön foglalna szobát a Faktum Hotelsnél?
Igen, és meg is próbálnám ott tölteni az éjszakát. - 43
Igen, de csak jótékonysági célból, ott aludni eszembe nem jutna. - 70
Nem. - 52
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek