Meneküljön a trópusokra a hideg elől!

Naplemente a Karib-tengernél, ejtőzés a dubaji pálmafa-alakú szigetvilágban, gondtalan pihenés a világ legjobb szállodájában Ausztráliában. Akár ezt is csinálhatnánk, ahelyett, hogy a ködös decemberi hidegben karácsonyi ajándékok után kajtatunk.

Lehetnek akármilyen lenyűgözőek a hófödte hegycsúcsok, csábíthat bármennyire is a pattogó kandallótűz és a forró jakuzzi, a téltől csak azért is kirázza a hideg? Ha szíve szerint a téli hónapokat vagy kompletten átaludná, vagy valahol a trópusokon töltené, cikkünk önnek szól. Felejtse el a ködszitálást és a szürkeséget, és álmodozzon velünk karcsú derekú pálmafákról, türkizkék óceánról és banánérlelő melegről! Mutatjuk a legcsábítóbb célpontokat és a legmenőbb hoteleket.

Ladera Resort Soufriere, St. Lucia

Képeslapokra kívánkozó tájon pihenne, ahol a mélykék Karib-tenger hullámai a buja zöld növényzettel borított sziklákat nyaldossák? Akkor önnek tippjeink közül a Ladera Resort Soufriere lesz a kedvence. A karibi szigetvilágban, Barbadostól északnyugatra, St. Lucián található üdülőkomplexum elegáns szobáinak különlegessége, hogy négy helyett csak három faluk van, így a lélegzetelállító naplementéket akár ágyunkból fekve is zavartalanul figyelhetjük.

Ladera Resort Soufriere - Minek negyedik fal, ha ilyen a kilátás?
Galéria: Télből a nyárba
Hotelscombined

 És persze zseniális a kilátás innen a világörökség részét képező Piton-hegyekre, és a Karib-tengerre is. Ha már egyszer eljöttünk ide, a strandolás és a hasunk süttetése mellett St. Lucia gazdag élővilágát és izgalmas kultúráját is érdemes felfedezni. Kirándulást tehetünk a trópusi esőerdőben, vagy éppen az évente megrendezésre kerülő jazz fesztiválon vagy karibi karneválon mulathatunk.

The One&Only, The Palm Dubai, Dubaj, Egyesült Arab Emírségek

Mióta fapadossal is el lehet jutni Budapestről Dubajba, már nem tűnik olyan nagyon elérhetetlen célpontnak a fényűző sivatagi metropolisz. Az olyan szállodákkal viszont, mint például a híres, pálma alakú mesterségesen létrehozott szigetcsoporton található The One&Only, The Palm Dubai, még mindig éppen elég muníciót biztosít az álmodozáshoz.

The One&Only Palm Dubaj - A nagyvárosi nyüzsgéstől távol, de mégis egy karnyújtásnyira
Galéria: Télből a nyárba
Hotelscombined

 A mór és andalúz építészeti jegyeket magán viselő luxushotel épületeit kortárs arab belsőépítészeti megoldásokkal egészítették ki. Buja parkok, csobogók és fényűző pihenőterek gondoskodnak a vendégek kényelméről. A távolban pedig a dubaji felhőkarcolók látszanak, ahová a szálloda vízi-taxival transzfert is biztosít.

Dhara Dhevi, Chiang Mai, Thaiföld

A télből nyárba menekülni sokaknak egyet jelent egy thaiföldi vakáció álmával. Ha valaki ezen a műfajon belül valami igazán különlegesre vágyna, Bangkok vagy Pattaya helyett szavazzon inkább a burmai határhoz közel eső Chiang Mai-ra! Észak-Thaiföld legjelentősebb városát dús növénytakaróval borított, csodálatos hegyvidéki tájak veszik körül. A környéket bejárva ősi városokkal, középkori templomokkal, lenyűgöző folyóvölgyekkel és vízesésekkel, valamint elképesztő méretű rizsföldekkel találkozhat az utazó.

Dhara Devi, Észak-Thaiföld egyik gyöngyszeme
Galéria: Télből a nyárba
Hotelscombined

 Különleges thaiföldi nyaralásunk méltó megkoronázásaként válasszuk szállásunknak a 24 hektáron elterülő trópusi paradicsomot, a Dhara Dhevi hotelt. A palotákra emlékeztető épületekben, gyönyörű medencékben és a luxus spa részlegben úgy érezhetjük magunkat, mintha egy egzotikus tündérmese szereplői lennénk.

Qualia, Hamilton-sziget, Ausztrália

És még a fentieket is tudjuk fokozni. A Condé Nast Traveler magazin – tudják, ami szerint Budapest a világ második legjobb városa – 2012-ben a világ legjobb szállodájának választotta a Hamilton-szigeten található Qualiát. Az itt készült képeket elnézegetve ez egyáltalán nem meglepő.

Qualia - Ilyen a kilátás a világ egyik legjobb hoteléből
Galéria: Télből a nyárba
Hotelscombined

 

A Hamilton-sziget neve egyébként onnan lehet ismerős, hogy pár évvel ezelőtt itt hirdették meg "Minden idők legjobb állását", amire több mint harmincezren jelentkeztek. Végül egy ausztrál fiatalember nyerte el a szigetőri pozíciót. A Pünkösd-szigetek legnagyobb lakott szigetén elegáns kikötőben korzózhatunk, felfedezhetjük a trópusi őserdővel borított tájat, vagy akár a Nagy-Korallzátonyhoz szervezett kirándulásra is benevezhetünk.

Four Seasons Bora Bora, Francia Polinézia

Az emberek többségében, ha egzotikus tengerparti pihenésről álmodoznak, nagy valószínűséggel az elsők között villannak fel a türkizkék víztükör fölött, cölöpökön álló bungalók képei. Ilyen mesebeli hely például a Francia Polinéziában található Four Seasons Bora Bora.

Bora Bora, ahova az emberek nagy része szeretne legalább egyszer eljutni
Galéria: Télből a nyárba
Hotelscombined

 Száz cölöpökön álló bungaló és tizenöt privát medencével ellátott lakosztály közül választhatnak az ide érkezők, de aki igazán zavartalanul akar pihenni – és ehhez a megfelelő keret is rendelkezésére áll – saját szigetet is választhat magának a luxus üdülőtelepen. Persze a bungalókat sem apró, puritán szálláshelyekként kell elképzelni, hiszen egyenként száz négyzetméteresek, minden földi jóval berendezettek, és még merülőmedence is tartozik hozzájuk.

Elutazna melegebb éghajlatra, de kicsit kevesebbet költene?
Az utazási ajánlatokat akkor is érdemes böngészni, ha szolidabb összeget tudunk a téli pihenésre áldozni. Egy magyar nyelven is elérhető oldal, a HotelsCombined például egy olyan hotelár-összehasonlító szolgáltatás, melynek segítségével a felhasználók a legjobb utazási ajánlatok közül, egyetlen kereséssel, a legolcsóbbat találhatják meg. A keresőszolgáltatás több száz utazási oldal árait hasonlítja össze, így a felhasználók akár 80 százalékos kedvezményhez is juthatnak. A weboldal segítségével a felhasználók világszerte 120 000 helység több mint 400 000 szállodájának árai közül válogathatnak. A HotelsCombined ingyenes mobilalkalmazásai iPhone-ra és iPadre, valamint Androidra is letölthetők. (x)

Kapcsolódó anyagok

Forró csobbanás a hófödte hegycsúcsok között

Nyaralás valószínűtlenül szép luxusmedencés hotelben

Szoba álomkilátással: ébredjen az Eiffel-toronnyal!

Feküdjön ki a Machu Picchu előtti kertbe!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek