Ingyen kajak jár a víz alatti hotelszobához

Az Indiai-óceán felszíne alatt négy méterre fekvő Manta Underwater Room valójában egy lebegő házikó, tetején nappalival és napozóterasszal, alul, a víz alatt pedig a hálószobával. Napi ezerötszáz dollárért teljes ellátás, ingyen spa kezelés, koktélok és egy kajak is jár hozzá, amivel haza tudunk menni a partról.

Egyszerre művészeti projekt és profittermelő vállalkozás Afrika első víz alatti hotelszobája, melyet november elsején nyitottak meg a nagyközönség előtt. A Manta Underwater Room egy svéd művész, Mikael Genberg agyszüleménye, aki először hét évvel ezelőtt Svédországban épített különleges hotelszobát egy tó mélyén.

Mint már korábban írtuk, a Hotell Utter Västerås városának közelében épült, a Mälaren tó közepére. Úgy néz ki, mint egy hagyományos, bordóra festett svéd faház, vagy inkább fürdőházikó, amit a tó közepén hagytak egy stégen. A földszint teljesen a víz alatt van, a tetőtér teraszáról pedig egy rövid fürdőlépcsőn lehet lemászni a vízbe, a Mälaren tóban ugyanis jókat lehet fürdeni nyáron. A víz alatti szobában csupán egy franciaágy és egy asztal található, és a különlegességekre vágyó utazók gyorsan felkapták, annak ellenére, hogy a tóban a barnás vízen kívül sok mindent nem lehet látni.

Szép álmokat! - További képekért kattintson, van még bőven!Galéria: Vízalatti hotelszobaJesper Anhede / Genberg Art UW Ltd

 Az Utter Hotell sikerén felbuzdulva Genberg céget alapított és egzotikus helyszínt keresett újabb hotelszobája számára, melyet ezúttal tengervízbe süllyesztett. A Manta Underwater Room az Indiai óceánban található egy Pemba nevű sziget közelében, Zanzibártól nem messze. Pembát most kezdi felfedezni a turizmus, egyelőre odajutni sem könnyű. A szigeten egyetlen betonút húzódik végig, útjai amúgy ültetvények közt vezető földutak, lakói szegfűszegtermesztők és halászok. Érintetlen korallzátonyai ideális búvárterepet kínálnak kezdőknek és haladóknak egyaránt.

A sziget kevés turistaszállásainak egyike a Manta Resort nevű luxus üdülőtelep, mely 16 hagyományos tengerparti szobája és bungalója mellett nemrég nyitotta meg első tengermélyi szobáját. A vízfelszín alatt négy méterre fekvő Manta Underwater Roomban éjszakánként 1500 dollárért alhatnak ketten; ha valaki egyedül száll meg, "csak" 900 dollár a tarifa. Ezért az ugyancsak borsos árért gyakorlatilag saját úszó szigetet bérelhetünk: a szoba valójában egy korallzátony felett lebegő házikó, tetején nappalival és napozóterasszal, alul, a víz alatt pedig a hálószobával. A szobához teljes ellátás jár, napi többszöri étkezés, sör, bor, koktélok, napi egy spa kezelés, háromféle ingyenes kirándulás, valamint egy kajak, amivel a szoba megközelíthető.

Éjjel spotlámpákkal megvilágított ablakaihoz a legkülönbözőbb tengeri állatok úsznak oda kíváncsian, hatalmas halrajoktól kezdve érdeklődő polipokig. A parttól 250 méterre úszó szobát hajón lehet megközelíteni, teraszáról pedig éjjel fényszennyezéstől mentesen csodálhatják lakói a csillagos afrikai éjszakát. A különleges szoba drágasága ellenére már most igen népszerű, a nyitás óta hat vendég is megfordult benne, és üzemeltetői ezután is telt házzal számolnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek