A legmenőbb turisták az Antarktiszra utaznak 2014-ben

Az útikönyveiről híres Lonely Planet minden évben összegyűjti, mik lesznek jövőre a kihagyhatatlan célpontok - ezúttal az ajánlott országok közül szemezgettünk. A divatos utazók 2014-ben nem adják alább Brazíliánál, az Antarktisznál, Skóciánál, Svédországnál, Malawinál, Mexikónál, a Seychelle-szigeteknél, Belgiumnál, Macedóniánál vagy éppen Malajziánál.

 

Mexikó - Gyönyörű karibi strandok, fantasztikus bulik, kézműves piacok és maja templomok várják a turistákat. A Lonely Planet szerzői szerint azért érdemes 2014-ben ide látogatni, mert egyre többen fogják felfedezni maguknak az országot, az árak pedig hamarosan az egekbe szöknek.
Galéria: Lonely planet top 10
Fotó: Flickr.com

 

Malajzia - A jólétéről és rendezettségéről híres délkelet-ázsiai ország új látványosságai miatt került a listára. Melakában a térség legnagyobb madárparkja, Nusajayában Legoland és Hello Kitty Land nyílik meg. De fejlesztik a kerékpáros turizmust is, főként Kuala Lumpur és Penang környékén. A dzsungelkalandra és orángutánokra vágyók Borneó szigetén találják meg számításaikat, aki pedig meseszép teaültetvényekre kíváncsi, a képen szereplő Cameron-felföldre látogasson el Malajziában.
Galéria: Lonely planet top 10
Fotó: Huszi István / Index

 

Brazília - 2014-ben itt rendezik a foci vébét, 2016-ban pedig az olimpiát. Kell ennél több indok? De a végeláthatatlan strandok, a vibrálóan zöld esőerdő és a világ legszebb gyarmati települései azokat is garantáltan megmozgatják, akiket a sport hidegen hagy.
Galéria: Lonely planet top 10
Fotó: Rafael Modolo / Flickr.com

 

Belgium - Bár viszonylag kevesen vannak, akiknek a lelki szemei előtt Belgium jelenik meg mint a tökéletes nyaralás célpontja, mégis érdemes megfontolni egy belga nyaralást. Remek múzeumok, mennyei csokoládé, gofri és zseniális sörök várják a turistákat. Aktualitás is akad idén: az első világháború kitörésének 100. évfordulója kapcsán fesztiválokkal emlékeznek erre az időszakra.
Galéria: Lonely planet top 10
Fotó: Flickr.com

 

Seychelles-szigetek - Azúrkék óceán, hófehér homok, lenyűgöző vadvilág és több száz apró sziget várja a turistákat a Seychelles-szigeteken. Bár a köztudatban úgy él a szigetvilág, mint amit csak a leggazdagabbak engedhetnek meg maguknak, ma már más a helyzet - állítja a Lonely Planet. A luxus resortok mellett több panzió, vendégház nyílt az elmúlt években. Sőt, már apartmanokat is lehet bérelni, és a repjegyek árai sem olyan vészesek, mint régebben voltak.
Galéria: Lonely planet top 10
Fotó: Flickr.com

 

Svédország - Hideg, gyönyörű és egy kicsit félelmetes - így gondolkodnak a Lonely Planetnél Svédországról. A helyi konyha is mindenképp megér egy próbát, illetve nem csak Stockholmot érdemes számításba venni az utazás tervezgetésénél: Észak- Svédország legnagyobb városa, Umeå lesz Európa Kulturális Fővárosa 2014-ben.
Galéria: Lonely planet top 10
Fotó: Flickr.com

A további úti tippekért kattintson bátran bármelyik képre!

Forrás: Lonelyplanet.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek