Négy kávé és három likőr száz euróért

Velence egyik patinás kávézójában 42 eurót számoltak hozzá a számla végösszegéhez zenés felár gyanánt. A tulajdonos szerint az árak világosan fel vannak tüntetve, akinek ez sok, igyon máshol.

Borsos számlát fizettettek ki hét római turistával egy velencei kávéházban: 100 euróért, azaz 30 ezer forintért ittak négy kávét és három likőrt. A számla csaknem felét – 42 eurót – a zenés felár tette ki.

A szóban forgó kávéház a Caffé Lavena, amely a Szent Márk téren, azaz igen frekventált helyen található. Ráadásul komoly múltra tekint vissza: 1750-ben nyitotta meg kapuit Regina d'Ungheria, azaz Magyar Királyné néven. Egyéb hírességek mellett Liszt Ferenc is a vendégük volt, Richard Wagner pedig minden reggel itt kortyolgatta kávéját, amikor Velencében élt.

Nagyon nem mindegy, hogy kint ülünk le, vagy bentGaléria: Velencei lehúzásBildagentur-Online/chromorange / Northfoto

 A zenés felárért azonban nem wagneri műveket élvezhetnek a vendégek, hanem egy öttagú kamarazenekar muzsikáját. Ezért fejenként 6 eurót számít fel a kávézó, és mivel a római turistacsapat héttagú volt, 42 eurójukba került az élő zene.

Ehhez jött még a méregdrágán mért kávé és likőr. A csoport igencsak megdöbbent és felháborodott a számlán, amelyet dühében feltett a világhálóra, felhívva a figyelmet a kávéház pofátlan áraira.

"Áraink világosan fel vannak tüntetve. Aki túl magasnak találja őket, mehet és ihat másutt. Egyébként a 6 eurós ár a teraszra vonatkozik, bent a bárpultnál csak 1 euró a kávé" – mondta az üzletvezető.

A Daily Mail című brit lap megjegyzi, hogy Olaszországban előszeretettel számítanak igen magas árakat külföldieknek – legutóbb egy cukrászda húzott le négy brit turistát 64 euróval négy fagylaltért –, ám ez esetben honfitársak szájában keseredett meg a kávé.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek