Nyaralás valószerűtlenül szép luxusmedencés hotelben

Aki most az irodában két email között a nyaralásáról álmodozik, annak fantáziáját szívesen megtámogatjuk néhány valószerűtlenül meseszerű hotel szabad ég alatti spa élményével. A riói Copacabanán tetőtéri, Krétán végtelenített medencével várnak, a Comói-tavon egy mólóra álmodott vízgyűjtőben csobbanhatunk, míg Tenerifén egy hotel siklójával juthatunk el a tengerpartra. Elképesztő vizesblokkok következnek.

 

Kréta, a végtelen kékség birodalma

 

Elounda egy hangulatos kis halászfalu Kréta szigetének északi partján, amely állandó nyüzsgése miatt az utóbbi években a turisták kedvelt célpontjává vált. A faluban található Elounda Gulf Villas & Suites birtokának 18 medencéjének bármelyikéből is nézve az egyik leggyörűbb panorámát nyújtja a festői Mirabello-öbölre, ahol kellemes kávézók és tavernák sorakoznak. A lépcsőzetes vízesések, a soha véget nem érő hatással operáló medencék és a földet, eget egybeölelő monumentális biodíszlet elképesztő vizuális varázslatot képes nyújtani.

 

Galéria: Luxusmedencék KrétaFotó: Elounda Gulf Villas & Suites Facebook

Ennek megfelelően persze a jacuzzival, spa-szigettel felszerelt luxusvilla tíz lakosztályában hidromasszázs kádas márvány fürdőszobákat találunk, természetesen mindenhol légkondicionált helyiséget, és minden szobához saját hűtőszekrénnyel és mikrohullámú sütővel felszerelt konyha, DVD-lejátszó és ingyen wifi jár. A családosok számára is ideális célpont lehet ez a görög birtok, hiszen hatalmas területén külön medencében lubickolhatnak a kisebbek, és ha szükség van rá, a hotel gyermekfelügyeletet is biztosít. Bár van két saját étterme is, azonban aki szívesebben költené el vacsoráját egy helyes taverna kék kockás abrosza mellett, az számos közeli bár és étterem gazdag kínálatából válogathat.

Bár minden túlzás nélkül el tudjuk képzelni, hogy aki ide foglal szobát, az nyaralásának minden pillanatát a hotelben szeretné élvezni, de az is tény, hogy a látnivalókért sem kell sokat utaznia. Tíz perces autóútra található például az erődítményéről híres Spinalonga-sziget, és 20 perc alatt kocsikázhatunk el Nikolaos városába, ahol a Régészeti Múzeum, Kréta keleti részén feltárt legnagyobb régészeti gyűjteményét mutatja be a bronzkortól a római kori kultúráig.

 

Rió, ahol úszás közben, tetőről nézhetjük a Copacabanát

 

A brazil Copacabanán található Porto Bay Rio Internacional Hotel már csak azért is jó választás, mert bejáratától számítva Rio de Janeiro szinte minden látnivalója és nevezetessége pillanatok alatt elérhető. A tengerparti hotelben 117 designer jellegű szobát találunk, de a hotel különlegességének mégiscsak az a tetőtérre megálmodott medence számít, amelyben leginkább az éjszakai fürdőzést tudjuk elképzelni a csillagok és a tetőterasz peremeit megvilágító lámpatestek fényjátékai miatt. A medence szélén a lábunkat lógatva, szinte a teljes copacabanai strandszakaszt belátjuk.

 

Galéria: Rio de Janeiro, Porto Bay Rio Internacional HotelFotó: Hotelscombined.com

A hotel minden szobájában egyébként síkképernyős TV-t találunk, kábel- és szatelitcsatornákkal, DVD-lejátszóval és ingyenes wifivel. Aki ide foglalja le szállását, az nemzetközi és brazil ételekkel barátkozhat a hotel éttermében, a napernyők alatt egzotikus gyümölcskoktélokkal olthatja szomját a koktélbárban, majd ebéd után akár elindulhat Rio de Janeiro felfedezésére is.

Húsz perces autóútra található például az a régi már-már muzeális értékű villamos, amely Rio belvárosát köti össze a város délnyugati kerületeivel. Aki Rioban jár, annak egyenesen kötelező végigmenni a különleges útvonalon, ami Rio belvárosa felett egy XVIII. század közepén épített, 45 méter magas boltíves vízvezetékhídon halad át, hogy aztán a villamos utasai az óvárosi Santa Teresa dombról felültnézetből is megcsodálhassák a várost.
Természetesen nem szabad kihagyni a Tijuca Nemzeti Parkban barangolást sem, ahol a 30 méter magas, széttárt karú Megváltót ábrázoló híres szobrot is találjuk, amely messziről, kezei miatt olyan, mint egy óriási kereszt.

 

Comói-tó - medence a vízben

 

Azt gondoljuk, hogy ebbe az ötcsillagos luxust kínáló olasz hotelbe sem kell lasszóval fogni az embereket, a több mint százéves Grand Hotel Tremezzo ugyanis már kívülről szemlélve is méltóságteljes eleganciával magasodik a Comói-tó partján. Amikor az oldalukon azt írják, hogy kültéri medencével is várják a vendégeket azt egészen pontosan úgy értik, hogy a hotel előtti partszakaszról két keskeny faszerkezetű hídon átjutva egy mólóra épített hatalmas medencében csobbanhatunk, megtapasztalva a víz a vízben elképesztő élményét.

 

Galéria: Luxusmedencék Comói tóFotó: Grand Hotel Tremezzo Facebook

Persze a spa-részlegük sem merül ki egy kétméteres átmérőjű, csobogóval megtoldott körmedencével, ugyanis itt még a jacuzzit is a teraszra helyezték, amely mellé egy T-alakzatú úszómedencét építettek, mert a Comói-tó látványából sosem elég, még tempózás közben sem. Természetesen esténként gondosan körberakják a vizesblokkot közel száz pislákoló mécsessel, így aztán senki nem panaszkodhat azért, ha véletlen nem jutott már hely számára a nászutas lakosztályban. Ahogy a nap lenyugszik, határozottan inspiratívvá válik a környezet minden egyes négyzetcentimétere.

Másrészről persze a hotel 18 lyukú golfpályával, lifttel, szobái öltönyvasalóval felszereltek, és persze minden más is van, ami egy ötcsillagos hoteltől elvárható, de azokat most nem sorolnánk fel. Helyette viszont mindenképp említésre méltó, hogy a múlt század elején, szecessziós stílusban épült szálloda falait eredeti freskók díszítik, és a hotel minden szárnyában található szobákat antik bútorokkal rendezték be.

Bár a környéken találunk rengeteg étkezési lehetőséget, de aki egyszer arra jár, a hotel La Terrazza nevű, tóra néző éttermében készülő olasz fogásokat mindenképp ki kell próbálnia. Ha pedig távolabbra is merészkednénk a szállástól, 5 perc alatt sétálhatunk el a cadenabbiai kikötőhöz, ahonnan naponta hajókirándulások indulnak a tó másik oldalára.

 

Tenerife, ahonnan siklózni kell a tengerpartra

 

A Tenerife szigetén, Guía de Isora városában található Abama Golf & Spa Resort nevű üdülőhely valójában egy több épületből álló nyaralókomplexum, amelynek szinte minden pontjáról lélegzetelállító kilátás nyílik a szomszédos Gomera szigetére és az Atlanti-óceánra. A sápadt mályva színűre festett épületet el sem lehet téveszteni a tengerparton. Belülről a vaskos oszlopokkal taglalt tágas árkádok, és kazettás mennyezet mellett a patkóív motivumáról felismerhető mór stílus köszön vissza a belső terekben is. A szobák baldachinos ágyaihoz természetesen egyiptomi pamut ágynemű és párnamenü dukál.

 

Galéria: Luxusmedencék TenerifeFotó: Abama Golf & Spa Resort Facebook

Az előző hotelhez hasonlóan fényűző ötcsillagos birtokon is van golf- és teniszpálya, de egy komplett spa- és wellnessközpont is. A fürdőkomplexum méreteit már a kültéri medencék száma is jól mutatja, amelyből kilenc különböző nagyságú és formájú található a magaslat teraszain, ugyanis a sok kis villából álló hotel egy szikla tetején, buja növényzet uralta trópusi kertben található. Innen pedig a vendégek egy sikló segítségével érhetik el a hotelhez tartozó privát tengerpartot.

Hol a legolcsóbb a szoba?
Bár a fenti képek láttán, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a hotelszobák minden négyzetméterét óránként mérik aranyáron, már csak a kíváncsiság kedvéért is megéri megnézni, mennyibe kerülnek diszkontárakon. Egy magyar nyelven is elérhető oldal, a HotelsCombined például, egy olyan hotelár-összehasonlító szolgáltatás, melynek segítségével a felhasználók a legjobb utazási ajánlatok közül, egyetlen kereséssel, a legolcsóbbat találhatják meg, akár magyar forintban értve az árakat. A keresőszolgáltatás több mint száz utazási oldal árait hasonlítja össze, így a felhasználók akár 80 százalékos kedvezményhez is juthatnak. A weboldal segítségével a felhasználók világszerte 120 000 helység 400 000 szállodájának árai közül válogathatnak. A HotelsCombined ingyenes mobilalkalmazásai iPhone-ra és iPadre, valamint Androidra is letölthetők.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek