Nézzen képeket a szmogfelhőbe vesző Szingapúrról

Az indonéziai Szumátra szigetén keletkezett erdőtüzek miatt Szingapúrt harmadik napja égett fa szaga és füstje borítja.

Az indonéziai Szumátra szigetén keletkezett erdőtüzek miatt Szingapúr füstködbe vész és harmadik napja égett fa szaga és füstje borítja. A szingapúri miniszter elnök arra kérte a lakosságot, hogy a lehető legkevesebbet tartózkodjanak az utcán a soha nem látott mértékű levegőszennyezés miatt – írja az MTI.

A Szumátra szigetén folyó illegális erdőégetés füstje a műholdas felvételeken is jól látszik. A szél a füstöt Malajzia és Szingapúr felé fújja.

 

Galéria: SzmogFotó: Joseph Nair / MTI/AP/Joseph Nair

A lakosság egy része a figyelmeztetés ellenére egyfajta látványosságként tekint a jelenségre, amely az eddigi legnagyobb légszennyezés Szingapúrban. A különleges körülmények között dolgozók, mint például a légi irányítók, a rossz látási viszonyok miatt extra szolgáltatásban részesülnek, míg a McDonald's például beszüntette a házhoz szállítást ezekben a napokban – írja a bbc.co.uk.

A szingapúri katonaságnál nem végeznek kültéri gyakorlatozást, az üzletekből pedig pillanatok alatt elfogyott az összes eldobható maszk, amit a fertőzések ellen lehet az arcra rögzíteni. Malájziát szintén érinti a terjedő szennyeződés, a szmog mértéke itt is nem látott méreteket öltött.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek