Macskás kávézó nyílik Londonban is

Bécs után Londonnak is lesz macskázó kávézója: ha minden jól megy, májusban már járhatnak macskát simogatni pénzért a saját állattal nem rendelkezők.

 A macskázó kávéházak japán eredetűek, lényegük, hogy a vendégek kedvükre cirógathatnak cicákat, és játszhatnak velük kávézás közben. Egy óra macskázás Japánban 1000 jenbe (2500 forintba) kerül. A szolgáltatásért főként azok vannak oda, akik nem tarthatnak otthonukban macskát a szigorú házirend miatt, a kávéházakban viszont kiélhetik állatsimogatási vágyaikat.

Nem mindenkinek adatik meg otthon a macska és a kávé egyszerre... Galéria: Macskás kávéházFotó: Northfoto

A londoni első macskás kávéház egy 30 éves nőnek, Lauren Pearsnek lesz köszönhető. A vállalkozó 10-15 macskával tervezi beindítani kávézóját, az állatokat egy menhelyről fogadja majd örökbe. A nő ugyan kedveli a macskákat, ám elsősorban üzletasszony, és előzetes piackutatása alapján úgy ítéli meg, hogy szolgáltatására lesz kereslet. Kezdőtőkéje közadakozásból jött össze, 100 ezer fontot (34 millió forint) adományoztak olyanok, akik szerint remek lenne egy londoni macskázó.

Ahogyan arról korábban hírt adtunk, Bécsben is nyílt egy ilyen kávéház tavaly. A Cafe Nekót üzemeltető házaspár a kávéházi macskákat - Moritzot, Lucát, Momót, Soniát és Thomast - szintén egy állatmenhelyről fogadta be. Egytől egyik barátságos és nyugodt állatok. Külön, mászófával ellátott "pihenőszobájuk" is van, ahová visszavonulhatnak, ha mégis megunják az emberek közelségét.

...nekik hozták létre a macskázó kávézókat! Galéria: Macskás kávéházFotó: Bildagentur-Online/chromorange / Northfoto

Alexander Thür és japán felesége, Isimicu Takako három éve kezdett hozzá az ötlet megvalósításához. A hosszú előkészítés nem véletlen. Noha a kávéház macskái természetesen szobatiszták, a helynek szigorú hatósági előírásoknak kell megfelelnie.

Gondoskodni kellett például arról, hogy az állatok ne menjenek be a vendéglátóhely konyhájába és hogy ne férjenek hozzá az üzletben tárolt élelmiszerekhez. Az étlapon olyan ételek - sütemények, rizses rágcsálnivalók - szerepelnek, amelyeket a macskák nem igazán kedvelnek. Ezzel azt akarják megelőzni, hogy a négylábúak elcsenjenek egy-egy falatot a vendégek tányérjáról.

Már Budapesten is lehet macskázni!
Olvasónk hívta fel rá a figyelmünket, hogy Budapesten is van már hasonló műintézmény. Február 21-én ugyanis megnyitotta kapuit a főváros első macskázó kávézója, a Cat Café, a Révay utca 3. alatt. A kávézóban tizenöt cicával lehet összebarátkozni, három szintesn macskajátszótér, és babzsákos terem is helyet kapott a vendéglátóipari egységben.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek