Ünnepeljen Dobó Katával, vagy szökjön Dél-Olaszországba!

Még mindig nem késő megtervezni az október 23-i hosszú hétvége programját. Ha pisztrángot füstölne Szilvásváradon, ha a Tisza-tónál találkozna Dobó Katával, ha Velencében hajókázna és csipkét vásárolna, vagy ha Tunéziát is érintő hajóútra vágyik, a Travalo ajánlatai közt megtalálja a legjobbat.

Egy lipicai lovas bemutató autentikus látványosság és laskát sütni spa kezelések után szintén jó program, de ha éppen kimozdulna az országból az október 23-át megelőző, négy napos hétvégén, akkor még mindig nem késő megtervezni az utat. Összegyűjtöttük a Travelo ünnepi, utazási ajánlatait a Tisza-tótól Milánóig.

Gyümölcsborok és vacsoraszínház a Colosseum Hotelben

Galéria: okt23 utazásFotó: Colosseum Hotel

Néhány gasztro különlegességet a wellnessel egybekötni remek dolog nemzeti ünnepen. A Szegedtől 20 kilométerre fekvő fürdővárosban, Mórahalmon található a Colosseum Hotel, ahol a hosszú hétvégére foglalók számára főként gasztroprogramokat terveztek. Szombaton vacsoraszínház lesz, vasárnap a Sápi Kézműves Manufaktúra gyümölcsborait mutatják be és kóstoltatják, hétfőre pedig a desszertet tartogatják. Az ország tortájának, a Szabolcsi almás máktortának a hagyományos és a cukormentes változatát is kínálják majd. Az ünnepi csomagban a wellness részleg használata is szerepel, valamint a Szent Erzsébet Gyógyfürdőbe is ingyen be lehet menni. Fakultatív programként be lehet iktatni egy kis lovaskocsikázást és egy kirándulást az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba. A két éjszakás csomagár fejenként 35 800 forintba kerül.

Dobó Katával a Tisza-tónál

Galéria: okt23 utazásFotó: Tisza Balneum Hotel

A négy napos hosszú hétvége alatt a Tisza-tó az 56-os forradalom megemlékezésének turisztikai vonzerejére épít. A Tisza Balneum Hotelben egy családi filmvetítés keretében bemutatják Goda Kriszta Szabadság, szerelem című filmjét, majd a vetítés után beszélgetnek a sztárvendéggel, a film főszereplőjével, Dobó Katával. További ünnepi ajándék, hogy a vendégek szombaton, vagy vasárnap részt vehetnek egy Tisza-tavi hajózáson, ahol Szicsek pálinkát is kínálnak, ezenkívül kapnak egy 20 perc aszús kádfürdőt, és egy alkalomra szóló napijegyet az Ökocentrumba, ahol Európa legnagyobb édesvízi akváriuma épült. A három éjszakára szóló csomag személyenként 50 500 forintba kerül, a családi lakosztály ára pedig 62 700 forint.

Lovasbemutató és pisztrángfüstölés Szilvásváradon

Galéria: okt23 utazásFotó: Szalajka Liget Hotel

Forrongó és lobogó október 23. néven hirdette meg ünnepi csomagját a Szalajka Liget Hotel, és kétségkívül mozgalmas hosszú hétvégét terveztek. A vendégek, akik legalább három éjszakára érkeznek a hotelbe, láthatnak egy lipicai lovas bemutatót, részt vehetnek egy vezetett hegyi túrán, de akár biciklitúrára is indulhatnak helyi vezetővel és bérelt biciklivel. Ami pedig a gasztronómiát illeti, a hotel séfje bemutatja, hogyan kell pisztrángot füstölni, ezenkívül lesz laska és fánksütés, illetve a magyaros bográcsozás, és ezekből természetesen kóstoló is jár. Az árak a szoba, illetve apartman típusától függően személyenként 99 000-229 800 forintba kerülnek három éjszakára.

Párizs-Versailles-Eurodisney

Galéria: okt23 utazásFotó: Northfoto

Ahány párizsi utcában járunk, annyiféle Párizst látunk. A francia fővárost akár néhány nap alatt is körbe lehet járni, de számítsunk rá, hogy azok sűrű napok lesznek. Október 18. és 23. között szervezett buszos túra indul a fények városába. A klasszikus látnivalókon kívül- úgy mint Invalídusok Dómja, Diadalív, Champs-Elysées, Concorde tér, Notre-Dame - a programban az Orsay múzeum is szerepel az impresszionizmus legnagyobb gyűjteményével. Egy séta a Montmartre-on, vagy egy esti hajózás kihagyhatatlan, ahogyan a Moulin Rouge, vagy a Sacré-Coeur bazilika is. A negyedik napon a versailles-i kastély és a Rodin múzeum következik, végül a Pompidou Központ és az EuroDisney. Az út ára belépőjegyek nélkül, személyenként 87 900 forint.

Három trendi nap Milánóban

Galéria: okt23 utazásFotó: Northfoto

 Olaszország második legnagyobb városát valamikor a divat fővárosaként emlegették, most már inkább az elegancia fővárosa. Itt található a Teatro alla Scala, a világhírű operaház, a Santa Maria delle Grazie templom, és Leonardo da Vinci utolsó vacsora című festménye is. A várost gyalog is könnyű bejárni, a Piazza del Duomo vagyis a Dóm tér mindennek a központja, tőle nyugatra Milánó egyik legrégebbi terét, a Piazza dei Mercantit találjuk, kelet felé pedig a Piazza Fontana, a Piazza San Stefano és a Piazza San Nazaro in Brolo térre jutunk el. Részletes kalauzt és tippeket korábbi cikkünkben talál. Három nap alatt felfedezhetjük a város legtöbb látnivalóját, október 19. és 22. között. A repülős utazás, 3 csillagos ellátással, két ágyas elhelyezéssel 79 900 forintba kerül.

Őszi ráadások Velencében

Galéria: okt23 utazásFotó: Northfoto

A lagúnák városában nincs olyan időszak, amikor kevés turistával találkoznánk, de tavasszal és ősszel nincsen dömping, és a látnivalókat nyugodtabban, a saját tempónkban járhatjuk végig. Mi most egy szervezett, buszos programot ajánlunk, amelyben nemcsak Velence, hanem más érdekességek is szerepelnek. Például a Natissa folyó partján fekvő Aquileia, Észak-Olaszország egyik legismertebb archeológiai lelőhelye. A szállás Velence környékén van, és a városba másnap reggel indul a kirándulás. A főbb látnivalók - Szent Márk tér, Bazilika, Dózse Palota, Sóhajok hídja, Rialto - melett hajós program is lesz. A Punta Sabbioniból bérelt hajóval utazik majd a csapat a két legszebb lagúna szigetre. Buranón a világhírű csipkéket, Muranón pedig az üvegkészítés módját lehet megismerni. A harmadik napon, Budapest felé indulva rövid városnézés lesz Padovában, ahol többek közt a Prato della Valle teret, a Bazilika épületét, a padovai Egyetemet és a Pedrocchi kávéházat nézi meg a csoport.

Dél-Olaszország mediterrán klímával

Galéria: okt23 utazásFotó: Northfoto

Puglia régió az olasz csizma sarka, amely nemcsak klímája, de látványa miatt is egyedi. Itt találhatók az úgynevezett trullók, a cement nélkül épített mészkőházikók. Ezekből Alberobellóban látható a legtöbb. Október 20-tól négy napos, idegenvezetős városnézés indul Dél-Olaszország felfedezésére. A trullókon kívül a túrán résztvevők megismerhetik a régió központját, Barit, egy jellegzetes halászfalut, Polignano Marét, illetve a közeli Basilicata tartomány csodás, világörökségi városát, Materát. Itt sziklába vájt barlangi templomok láthatók, amelyek középkorban a szerzetesek befogadására szolgáltak. A négy napos kiruccanás ára repülőjeggyel és kétágyas standard szobában 119 900 forint.

Földközi-tenger az őszi szünetre

Galéria: okt23 utazásFotó: Northfoto

A négy napos hosszú hétvége után lehet, hogy érdemes még egy kicsit rápihenhenni a téli hajtásra. Október 23-án Palermóból indul az az öt éjszakás hajóút, amelynek állomásai a tunéziai La Goulette, Barcelona, Marseille és végül Genoa. A hajón van színház, kaszinó, diszkó, vámmentes bolt, lehet internetezni, úszni, és sportolni is. A teljes ellátást adó program 61 900 forintba kerül, ha belső kabint foglalunk, a tenger felé néző kabinban sirályokkal és panorámával 83 900 forintba kerül az út.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek