Négy országon át zakatol a Kárpátalja Expressz

Három nap, négy ország, tizenkét program: ez a Kárpátalja Expressz szeptember 7. és 9. közötti útja röviden. A vonatút szervezőinek célja, hogy felhívják a figyelmet a határokon átívelő, kistérségi gazdasági, közlekedési és turisztikai együttműködés lehetőségére.

Kárpátalján a szovjet időkben széles nyomtávra állították a vasúti közlekedést, de 2010 óta, immár harmadszor ismét egy magyar vonat közlekedik az Osztrák-Magyar Monarchiában épített, de máig megmaradt normál nyomtávú pályán – olvasható a MÁV Zrt. sajtóközleményében.

Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori keleti területein megépült vasútvonalakat napjainkban több határ szeli át, ám a régi összeköttetések többé-kevésbé még mindig járhatók. Ezt tanúsította, hogy 2010-ben hatvanhat év után járt ismét magyar személyvonat Kárpátalja normál nyomtávú vonalain. Idén szeptember 7-9. között a Partiumon, Kárpátalján és a Felvidéken át vezet a Kárpátalja Expressz harmadik útja, bizonyítva, a vasút képes összekötni az itt élő nemzeteket – fogalmaz a vasúttársaság. A kapcsolatok ápolása mellett az utat szervező Info13 Közhasznú Egyesület célja, hogy felhívja a figyelmet a határokon átívelő, kistérségi gazdasági, közlekedési és turisztikai együttműködés lehetőségére.

Galéria: Kárpátalja ExpresszFotó: Info13

A Kárpátalja Expressz különvonat a MÁV Zrt. tulajdonában levő, magyar címerrel díszített, 017-es számú NOHAB dízelmozdonyból, valamint a tervek szerint hét személy- és egy étkezőkocsiból fog állni. A három nap alatt a szerelvény a Budapest – Debrecen – Nyírábrány/Érmihályfalva – Szatmárnémeti – Halmi/Nevetlenfalu – Nagyszőlős – Beregszász – Csap/Ágcsernyő – Perbenyik – Kisújhely/Sátoraljaújhely – Miskolc – Budapest útvonalat teszi meg. Az utazásra jelentkezők tucatnyi ünnepélyes és hangulatos programon ismerkedhetnek meg a helyi magyar közösségekkel.

Hasznos tudnivalók

Részletes program: www.vasutinfo.hu
További információ: +36 (1) 239-1784, +36 (30) 456-0192, info@info13.hu
Részvételi díj: 2. osztály: 39 900 Ft,-/fő, 1. osztály: 49 900 Ft,-/fő, ami magában foglalja az utazások, a szállás, a félpanziós ellátás és az idegenvezetés díját.
Jelentkezés: www.info13.hu/karpatalja

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek