Robot-idegenvezető állt szolgálatba a Tokiói-toronyban

Több nyelven beszélő robot-idegenvezető kezdte meg a munkáját szerdán a japán fővárosban magasodó híres Tokiói-toronyban.

Az építményt üzemeltető Nippon Television City Corp. vállalat ünnepség keretében avatta fel a Tawabo névre keresztelt új alkalmazottat, amely japánul, angolul, kínaiul és koreaiul tud felvilágosítást adni a turistáknak.

Tokiói panoráma a Roppongi toronyból, középen a Tokiói-torony
Galéria: Robot-idegenvezető Tokióban
(Fotó: Chris Welsch / Northfoto)

A 160 centiméteres, hordó formájú, 200 kilogrammot nyomó robot a torony 150 méter magasan lévő fő-kilátóteraszának második emeletén fogja ezentúl róni a köröket, hasznos információkat szolgáltatva a látogatóknak az eléjük táruló panorámáról, írja az MTI.

A cég szerint a tokiói Minato városrészben magasodó 333 méteres rádió-, távközlési és kilátótorony mintegy hárommillió embert vonz évente, és nagyjából minden tizedik látogató az országhatárokon túlról érkezik. Szerintünk egyébként leginkább az Eiffel-toronyra hasonlít, azzal a különbséggel, hogy piros-fehérre van festve.

"A külföldi turisták száma jelentősen visszaesett az ország keleti részét sújtó tavalyi földrengés nyomán, de reményeink szerint a robot révén sikerül újra felkelteni az érdeklődést a torony iránt" - hangsúlyozta a vállalat illetékese.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek