Húzzon el hidegebb éghajlatra!

Megnéztük, hova és mennyiért lehetne elrepülni, ha egy kis felfrissülésre vágynánk a nagy kánikulában. Nem annyira meglepő módon a legjobb árakon a Ryanair kínál hűvösebb helyekre repjegyeket. Az viszont már érdekes, hogy a legolcsóbb célpont London.

Teljesen el van kókadva a hőségtől? Úgy érzi, bármit megtenne azért, hogy szabaduljon a brutális kánikulából? Pakoljon össze, és utazzon el hidegebb éghajlatra pár napra! No nem az örök hó és jég birod 

Göteborg
Galéria: Hűvösebb úti célok
Fotó: Wikipedia Commons

almára gondoltunk, hóviharokkal és jeges széllel, hanem csak egy kicsit tűrhetőbb klímára. Megnéztük, hova, miért és legfőképpen mennyiért lehet elmenekülni a hőségriadó elől. Pár napot azért hagytunk a pakolásra, jövő hét elején pedig indulhat a pihenés kellemes 20-25 fokban. Persze ilyen rövid idővel az indulás előtt már nem dúskálunk a hihetetlenül olcsó ajánlatok között, de kicsivel több mint harmincezer forintért már el lehet hagyni az országot (és persze vissza is jönni). Esernyőt mindenképp pakoljanak az alábbi helyekre, mert valamit valamiért.

 

Nem gondoltuk volna, de rögtönzött összehasonlításunk szerint az egyik legolcsóbb hűvös célpont London (július 12-15., 34 ezer forint, Ryanair) a maga 20 fok körüli hőmérsékletével, felhős, esős klímájával. Még pont az olimpiai tolongás előtt megnézhetjük a főbb látnivalókat, vagy shoppingolhatunk egyet Camden Townban. Szintén hasonló árfekvésben nézhetjük meg Göteborgot (július 11-13., 35 ezer forint, Ryanair) kellemes 22 fokban, napos-felhős időben. A TripAdvisor felhasználói szerint a város körüli szigetvilág, a botanikus kert és a Liseberg vidámpark a legjobb látnivalók itt.

Ha Svédországba húzza a szíve, de inkább a gyönyörű fővárost, Stockholmot választaná, azt is megteheti hasonló ráfordítással (július 9-13., 38 ezer forint, Ryanair). Pár éve jelen sorok írója is itt töltötte nyári vakációját, és remek élményekkel tért haza. 20-25 fok, napos, de olykor igen szeles idő és hirtelen, nagy löketekben érkező eső is jellemezheti a svéd nyarat.

Ön hova menekülne a hőség elől?
Londonba - 40
Göteborgba - 16
Stockholmba - 49
Leedsbe - 5
Bristolba - 9
Oslóba - 27
Bárhová, ahol van légkondi - 14

 De a látnivalók kárpótolnak az esőért: bolyongjon a hangulatos, középkori óvárosban, nézze meg a hihetetlen épségben megmaradt, 1628-ban elsüllyedt Vasa hajót, vagy látogassa meg a színészektől hemzsegő, régi életet és épülteket bemutató Skansent. Ha a múlt helyett kis műanyagkockákból épített világba kirándulna nagyjából 20 fokban és napsütésben, a billundi Legoland (július 11-13., 38 ezer forint, Ryanair) a megfelelő célpont.

Kicsit drágábban megnézheti Leeds városát (július 12-15., 53 ezer forint, Jet2) 16 fokban, enyhe esőben. Elsőre lehet hogy kicsit unalmasnak hangzik, pedig több komoly elismeréssel rendelkezik, ami ennek ellenkezőjéről árulkodik. A Condé Nast Traveler utazási magazin olvasói például megszavazták a legjobb angol városnak Londonon kívül. Az ingyenesen látogatható Royal Armouries fegyvergyűjtemény, a nagyon szép Roundhay Park és a Grand Theatre névre hallgató színháza számít slágernek.

 

Bristol
Galéria: Hűvösebb úti célok
Fotó: Wikipedia Commons

De Bristolba is ellátogathat (július 10-14., 55 ezer forint, Ryanair) ahol körülbelül 18 fok és szintén csapadékos időjárás fogadja majd. No meg az SS Great Britain nevű hajó, ahol Viktória-korabeli utasnak érezheti magát, az At-Bristol névre hallgató interaktív tudományos múzeum, vagy a bristoli katedrális. Vagy legyen inkább Norvégia? Oslo (július 10-14., 56 ezer, Ryanair) 22 fokkal, némi esővel, viking hajókkal, Munch Múzeummal és a béke Nobel-díj átadásának helyszínéül szolgáló városházával várja.

A repülőjegyek természetéből adódóan a cikkben szereplő árak cikkünk írásának (július 4.) időpontjában érvényesek, aztán napról napra drágulnak. Az időjárási viszonyok előrejelzésével is hasonló a helyzet: jövő hétig még bőven módosulhatnak. Mi egyébként legszívesebben Stockholmba menekülnénk a kánikula elől a város szépsége, és a látnivalók sokfélesége miatt. És Ön? Szavazzon!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek