Jacuzzizzon Bono tetőteraszán!

Dublinban, egy folyó partján fekszik Bonóék visszafogott luxusszállodája. Persze azért zongorás, tetőteraszos, jacuzzis penthouse ebben a hotelben is akad.

Celebszállodákat bemutató sorozatunkban John Malkovich walesi hotelje után Írországba kirándulunk. Dublinban, a Liffey folyó partján található ugyanis Bono és zenekari társa, a U2 gitárosa, The Edge közös butikhotelje, a The Clarence

Fotó: theclarence.ie

Az 1852-ben épült hotelt a zenészek 1992-ben együtt vásárolták meg. Akkoriban kétcsillagos, 70 szobás szállodaként üzemelt. Ezt építették át egy 49 szobás luxushotellé, ami azóta a város egyik legmenőbb helyévé vált. A The Clarence egyszerű, elegáns, egyszerre kortárs és időtálló – jellemzik szállodájukat annak honlapján. A 49, egyedien berendezett szoba és lakosztály színvilágát a bézs, a bordó, a csokoládé és a királykék uralják. Óriási, kényelmes ágyakkal, és persze villámgyors internettel vannak ellátva. 

Fotó: theclarence.ie

Bár a tulajdonosok rocksztárok, ez mégsem látszik különösebben a belső tereken. Persze nem meglepő, hiszen Bono és társai nem azok a hedonista, ablakon tévét hajigáló, asztalon táncoló típusok. A berendezés is ezt tükrözi: a hotel inkább alkalmas arra, hogy visszafogott baráti összejövetelek helyszíneként szolgáljon, vagy hogy egy kellemes beszélgetést bonyolítsunk le a szálloda bárjában, mint hogy féktelen "ereszd el a hajam"-bulit tartsunk itt. 

Fotó: theclarence.ie

Ha nem elégszünk meg egy sima kétágyas szobával (109 euró/éj-től), vagy annyi barátunkkal szórakoznánk kulturáltan, hogy külön penthouse-ra van szükségünk, választhatjuk a minden igényt kielégítő, bár szerintünk kissé unalmas berendezésű tetőtéri lakosztályt is (1099 eurótól). Zongora, remek panorámájú terasz, forróvizes jacuzzi, két háló- és fürdőszoba, saját konyha és étkező található itt. Egészen biztosan Bonóék is itt szállnak meg, ha erre szottyan kedvük.

Sorozatunk korábbi részei
Francis Ford Coppola olaszországi paradicsomáért erre, Richard Gere amerikai vidéki jógaközpontjáért emerre, Robert De Niro New York-i luxus-szállodájáért ide, John Malkovich megfizethető dizájnhoteléért pedig emide kattintson.

 

Eddig melyik hírességnél lakna legszívesebben?
Francis Ford Coppola (Palazzo Margherita) - 37
Richard Gere (Bedford Post Inn) - 48
Robert De Niro (The Greenwich Hotel) - 35
John Malkovich (The Big Sleep) - 15
Bono (The Clarence) - 62
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek