Olcsó dizájnhotelébe vár John Malkovich

Van, aki ódákat zeng róla, és van aki élete legrosszabb döntésének tartja, hogy megszállt John Malkovich The Big Sleep névre hallgató hoteljében. Olcsónak mindenesetre olcsó.

Francis Ford Coppola, Richard Gere és Robert De Niro után újabb híresség szállodájába kukkantunk be. Ezúttal John Malkovich minimál dizájnos, leginkább kék és pink színekben pompázó hoteljét, a Big Sleep-et nézzük meg közelebbről. 

Fotó: thebigsleephotel.com

A Big Sleep Hotel az Egyesült Királyságban, azon belül Wales fővárosában, Cardiffban van. Elég jó helyen, a központi állomástól pár percre, a város látnivalóinak és szórakozóhelyeinek közelében, egy korábban irodaháznak használt épületben található. A szigetország első olcsó dizájnhotelének tartott létesítmény szobáinak tervezésébe állítólag maga John Malkovich is beszállt, akinek annyira bejött az üzlet, hogy Cheltenhamben és Eastbourne-ban is nyitott egy-egy szállodát.

A cardiffi kirendeltségre belépve John Malkovich óriási bekeretezett fényképe, és letisztult hangulatú belső terek fogadnak. A Raymond Chandler klasszikus detektívregénye (A hosszú álom) után elkeresztelt szállodában nem nagyon találjuk más nyomát a híres nyomozónak, Philip Marlowe-nak: 81 retró-dizájn szobája pink, kék és türkiz színekben pompázik – wannabe Barbie-k és Kenek előnyben.

Az Ikea jellegű bútorokkal berendezett szobákban tea- és kávékészítési lehetőség, wifi, síkképernyős tv található, és a kontinentális reggeli is benne van az árban. Ami amúgy egyáltalán nem magas, sőt: 29 fontot kérnek egy kétágyas szobáért éjszakánként.

Fotó: Dom Stocqueler / flickr

Persze aztán ne csodálkozzunk, ha ennyiért nem különösebben érdekes, pláne nem luxuskategóriájú szállást kapunk. A cardiffi Big Sleep korábbi vendégei szerint a szobák elég ridegek, a berendezés nagyon egyszerű, a falak papírvékonyak, és érezhető, hogy korábban irodaházként funkcionált az épület. A többség a szoba tisztaságától, és a fürdőszobától sincs elragadtatva. Ez utóbbi sem mondható otthonosnak, a víznyomás pedig nagyon gyenge. Sőt, a személyzet sem túlságosan kedves, és még étterem sincs, csak reggelit szolgálnak fel.

Mindezek ellenére a Conde Nast Traveler a világ 25 legkúlabb szállodája közé választotta a Big Sleep-et, illetve a legjobb celebszállodák közt tartják számon. Mivel a hotel árai ennyire barátiak, ki-ki erre járva maga is tesztelheti, hogy valóban menő hely-e John Malkovich hotelje, vagy csak a színész miatt kapták fel ennyire.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek