Ingyenes városnézés a száztornyú Prágában

Mind a négyezer műemléket úgysem lehet végignézni, de egy három órás városnézés alatt is bőven van mit látni Prágában. Idegenvezetőre nem kell költeni, annál több marad szórakozásra.

Prága kihagyhatatlan. Egyedi hangulatát, csodálatos épületeit, tereit, hídjait látni kell. Ha már mind a négyezer műemlékre úgysem lesz lehetőség, a legérdekesebbeket három óra alatt is végignézhetjük úgy, hogy nem viszünk útikönyvet, mert ahogyan sok más helyen szokás, a cseh fővárosban is rendszeresek a ingyenes városnéző túrák. Ha idegenvezetőre nem is kell költeni, annál többet költhetünk a sörözésre.

Az U Pinkasu kocsma(Fotó: Eu / Northfoto)

 

Gyülekezés a Starbucksnál

 

A túrák közül egyet ajánlunk most, amelyik rövid idő alatt sok látnivalót mutat be az UNESCO részeként számontartott város gazdag történelmi múltjából.

A New Prague Free Tour gyülekezőpontja az Óváros középpontjában, az Óvárosi téren a Starbucks kávézó előtt van minden nap 10.30-kor. A városnéző csapat a teret körülvevő gótikus, reneszánsz és barokk épületek közt időz egy kicsit, majd útba ejtik a Szent Miklós templomot, a Szűz Mária templomot, a Kinsky-palotát, Husz János emlékművét. A Fekete Madonnához közel a Cseh Kubizmus Múzeumot is érinti a túra, amelyik azért is érdekes, mert a kubizmus korszakában ez az irányzat főként festészeti és szobrászati alkalmazást jelentett, de a csehek az építészetre is kiterjesztették.

Óvárosi tér(Fotó: Eu / Northfoto)

 

A zsidónegyedtől a Károly hídig

 

A Lőtorony, mint Prága egyik jelképe, majd a Cseh Nemzeti Bank követketik, és persze az Újváros megismerése, amelynek kulturális központja a Vencel tér. Kötelező látnivaló az Orloj, vagyis a csillagászati óra, az egyik legrégibb és legaprólékosabban kidolgozott óra, amit valaha is építettek. Izgalmas szerkezet, amelyik három fő részből áll: a Nap és a Hold helyzetét mutató számlapból, az Apostolok Menetéből, amelyben egy óramű óránként jeleníti meg az apostolok alakjait és más mozgó szobrokat, valamint egy naptárból, amelyen medalionok jelzik a hónapokat.

A túra harmadik része a Josefov, vagyis a zsidónegyed. Itt látható egyebek mellett a Meisel-zsinagóga, és Franz Kafka szülőháza. A neoreneszánsz Rudolfinum is az útvonal része, amelyik az 1900-as években többször is a parlament helye volt, mostanság koncert és kiállításhelyszín. És nem maradhat ki a Hradzsin-negyed sem a Szent Vitus székesegyházzal. A három órás túra egy sétával zárul a Károly hídon.

Fotó: John Lambert Tips Rf / Northfoto

 

A várost egy hosszú hétvége alatt jól körbe lehet járni, és viszonylag egyszerűen elérhető vonattal, vagy az OrangeWays járataival.

Négy szállás Prágában

Az Ongo személyes beszámolói alapján bemutatunk négy prágai szállást.


Ankora hotel

"A booking.com oldalon foglaltuk a szállást, a hotel 3 csillagos részébe. A szálloda központi helyen van (Vencel tértől 5 percre) és a többi ugyanilyen kategóriájú és elhelyezkedésű szálláshoz képest roppant kedvezőek voltak a szobaárak. Privát parkolási lehetőség volt, a mélygarázsban, melynek ára szintén olcsóbb volt, mint a többi szálló esetében. A szoba és a fürdőszoba nagyon pici volt, de tiszta és a célnak tökéletesen megfelelt" - írta Kövesd.

Albion szálloda

"4 csillagos, én az eredeti ár kb 30%-ért kaptam a 2 szobát négyünk részére. Így az ár/érték arány nagyon jó volt. Az eredeti árhoz képest azért a szolgáltatások köre elég szűk. Tiszta, rendes, megfelelő méretű szoba, szép fürdőszobával, légkondival. Bőséges, tipikus kontinentális reggeli. A negatívumok: szinte nem beszéltek angolul a szállodában, a meghírdetett sörbár, sörkert zárva volt végig. 15 perc alatt a centrumban voltunk busszal, éjszakai járatok is mentek a szállodához. Zöldövezetben helyezkedik el"- írja Kövesd.


A1 Hotel és Hostel

"A Palmovka metróállomásnál található. Kedvesen fogadtak, ahogy belépünk a hotelbe. Az ár 8 euro volt egy éjszakára, és a szobában két emletes ágy volt, azaz négy ember fér el. Az ágynemü tiszta volt, de a konyhára ráfér egy renoválás .Ingyen tea kávé van, a fürdőszobát, ami közös, elfogadhatónak találtam" - írta Ursa.


Bohémia panzió

"Ez egy szocreál stilusban megmaradt épület, amit felújitottak és ügyesen használnak.Télen jó a fűtés, nyáron a fák árnyékot adnak.Van lehetőség kajakozni, teniszezni a panzió udvarán, a Moldva parton.A központ nagyon közel van, mi mindig autóval mentünk kb. 6-7 perc. A villamos a panzió előtt áll meg és a belváros szivébe visz. Viszonylag olcsó, a szoba árában benne van a reggeli, ami az egyszerű panzióhoz képest nagyon nagy választékban áll rendelkezésre" - írta a nagy utazó, Kövesd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek