New Orleans lejárt lemez

Santa Cruz fő látványosságai közé tartoznak a kisportolt, szörfös fiatalok, Charleston tömérdek templomáról híres, Park City pedig a Sundance fesztiválról. Íme az Egyesült Államok izgalmas városai, ahol egyre több a turista.

Los Angelest, vagy New Yorkot hiába keresnénk a TripAdvisor.com 2012-es toplistáján, mert az oldalon olyan, egyesült államokbeli úticélok szerepelnek, amelyek kevésbé ismertek, de annál különlegesebbek és az elkövetkezendő években várhatóan egyre népszerűbbek lesznek a turisták körében. 

Nashville, Tennessee 

Sokan vannak, akik Tennesse állam fővárosát a countryzene Mekkájának tartják. Akiket azonban más zenei irányzatok érdekelnek, elzarándokolhatnak a városban található Gibson gitárgyárba. A város egykori fejlődéséhez hozzájárult, hogy az Államok egyik gyapottermesztő központja volt, mostanra inkább egészségügyi, közlekedési és kulturális központ.

A Country Music Awards karácsonyi különkiadása, Nashville, Tennessee(Fotó: Upi Photo / Eyevine / Northfoto)

 

Santa Cruz, Kalifornia

A kaliforniai város fő látványosságai a kisportolt fiatal férfiak és nők, akik szörfözni érkeztek a tengerpartokra. Santa Cruz amellett, hogy szörfparadicsom, még remek természeti látnivalókkal rendelkezik, például a Monterey Bay tengeri nemzeti park és a Natural Bridges Nemzeti Park is itt található. 

Austin, Texas

A Colorado-folyó partján fekvő Austin pr-jához a zene szervesen kapcsolódik. Úgy emlegetik, mint az élőzene központját. Rengeteg izgalmas szórakozóhely található a városban, és egyre növekszik a világszete fogható zenei rádióknak a száma is. Az építészete sem utolsó. 

Fort Myers, Florida

A floridai város az útikönyvek nyomán leginkább jellegzetes, fehér homokos strandjairól, és közeli, szép szigeteiről ismert, de golfpályái is híresek. Látnivalói közé tartozik még Henry Ford, valamint Thomas Edison téli birtoka. A kevésbé látványos tevékenységek közül a mélytengeri halászatot kell megemlíteni, amelynek a központja Fort Myers. 

Pigeon Forge, Tennessee

A város már a fekvése miatt is különleges. Az Appalache mellett, a Great Smoky Mountains Nemzeti Park közelében található, de a legismertebb látnivalója a Dollywood park, amelyet Dolly Parton álmodott meg. Többmillió turista keresi fel évente.

 

Futurisztikus ház, Pensacola, Florida(Fotó: G51 / Northfoto)

 

Pensacola, Florida

Látnivalókban nem túl gazdag város Pensacola, a Tripadvisor szerint erőssége a hétvégi turizmus. A Gulf Islands természetvédelmi terület mellett még jó néhány szép part található itt, ahol strandolni, de horgászni, hajózni is érdemes. 

Louisville, Kentucky

Az egykori fontos kikötőváros mára inkább lovassport eseményeiről ismert. A baseball rajongói számára pedig érdekes helyszín a Louisville Slugger Múzeum, ahol a sportág teljes története és legendái szerepelnek. 

Branson, Missouri

Sokáig Missouri egyik fő nyaralóhelye volt, de jó ideje kulturális rendezvényekben is erős város. Az útikönyvek szerint vendégszerető város, itt mindenki jól érzi magát, akár egy kis természetre, akár szórakozásra vágyik. 

Scottsdale, Arizona

A városban több mint 200 golfpálya található, de gyógyfürdők és wellness központok is épültek, ezek egyre népszerűbbek a régióban. Kulturális látnivalói közül Frank Lloyd Wright téli stúdióját érdemes megemlíteni. 

Saint Augustine, Florida

Az Egyesült Államok egyik legrégebben lakott városa Saint Augustine, ahol a legenda szerint Juan Ponce de Leon, Kolumbusz korábbi útitársa 1513-ban partra szállt és az ifjúság forrását kereste. Az eddig felsorolt úticálokhoz képest tömérdek, történelmi látvivaló található itt, így aztán nemcsak az amerikai belföldi turizmus számára kiemelt város, hanem a nemzetközi turisták száma is egyre bővül. 

Albuquerque, Új-Mexikó

A város egyik fő különlegessége, hogy az év 365 napjából nagyjából 300 napsütéses. Klímájához a Chihuahua-sivatag közelsége nagyban hozzájárul, amelyik a várost északról határolja. Albuquerque a világ legnagyobb hőlégballon-találkozójának helyszíne, de említésre méltóak a múzeumai is. 

Albuquerque, Új-Mexikó(Fotó: W41 / Northfoto)

 

Charleston, Dél-Karolina

Charleston legismertebb titulusa Szent Város ("The Holy City"), mivel templomok erdeje található a városban. Egyike volt azon kevés, amerikai városoknak, ahol a francia hugenottáknak vallási megbékélést hirdettek, és lehetőséget biztosítottak a zsidóknak is a vallásuk gyakorlására. 

Wildwood, New Jersey

Az 50-es évek hangulatát sejtető város sok rock'n'rollal, homokos parttal, nosztalgikus motelekkel és hamburgerezőkkel. Időutazóknak tökéletes célpont. 

Asheville, Észak-Karolina

A várost körülölelő hegyek az útikönyvek szerint ősszel a legszebbek. Ismert, természeti látnivalói közé tartozik a 755 km hosszú Blue Ridge Parkway, amelyik az Appalache-hegység része. A város a Bilmore Estate-ről, Amerika legnagyobb magánkézben levő kastélyáról ismert, amelyet minden évben több millió turista látogat meg. 

Park City, Utah

Leginkább síelő helyként ismert, de más sportokban is erős nyaraló-telelőváros. Ebben a városban rendezik meg a Sundance Filmfesztivált, amelyik ebben az évben január 19.-én kezdődik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek