Féláron árulják a Titanic-hajóút kabinjait

Miután az első Titanic-emlékutazásra szóló jegyeket pillanatok alatt elkapkodták, még egy hajót indítanak útnak az áprilisi katasztrófa századik évfordulóján. A maradék jegyeket féláron kínálja a Miles Morgan angol utazási iroda, így New Yorkból már ezer dollárért eljuthatunk a katasztrófa helyszínére.

 

A Titanic elsüllyedésének századik évfordulójára sokan készülnek valamivel: James Cameron például bemutatja minden idők legkönnyfakasztóbb filmjének 3D-s változatát, Robin Gibb (aus Bee Gees) élőben adja elő a londoni Westminster apátságban saját, Titanic Requiem című komolyzenei művét, egy New York-i aukciósházban pedig a roncsból kiemelt több mint ötezer emléktárgy kerül kalapács alá, köztük órák, ékszerek és porcelántárgyak, valamint a hajótest egy 17 tonnás darabja. A világ akkor legnagyobb hajója, a Titanic első útján, 1912. április 14-én, nem sokkal éjfél előtt ütközött jéghegynek, és néhány órán belül elsüllyedt, több mint 1500 főnyi utas és legénység életét követelve.

Az Azamara JourneyFotó: Miles Morgan / Travelo



Az angol Miles Morgan utazási iroda által szervezett, 12 napos Titanic Memorial Cruise hajóút a Titanic tragikusan végződő útjának nyomvonalát követi. A Fred. Olsen társaság Balmoral hajója április 8-án indul az angliai Southamptonból indul, és az írországi Cobh érintésével vág neki az Atlanti óceánnak. Négy hajókázással töltött nap után, április 14-én ér el a katasztrófa helyszínére, ahol április 15-én hajnali 2:20 perckor megemlékezést tartanak. Másnap érkeznek a kanadai Halifaxba, ahol az áldozatokat eltemették. Majd egy további nap hajózás után New Yorkba érkezik a Balmoral, ahonnét repülővel vagy hajóval is visszautazhatnak Londonba a túra résztvevői.

Az 1230 utast szállító Balmoralon rendkívül gyorsan elfogytak a kabinok, emiatt a társaság egy másik hajót is kibérelt. A 710 személyes Azamara Journey rövidebb útvonalon, New Yorkból indulva, Halifax érintésével közelíti meg a katasztrófa színhelyét, ahonnét ezután vissza is fordul New Yorkba. Az Anniversary Cruise néven futó nyolc napos utat most jelentős last minute kedvezménnyel kínálják: a 4900 dolláros belső kabinok 1000 dollárért, az 5200 dolláros tengerre néző kabinok 1500 dollárért, a 6750 dolláros lakosztályok pedig 3700 dollárért foglalhatók. Az árban a teljes panzió, a borravalók, az üdítők és vacsorához a bor is benne foglaltatik, ám a 230 dolláros kikötői illeték nem.

Lépcső az Azamara Journey-nFotó: Miles Morgan / Travelo


A lakosztályok vendégeit habzóboros üdvözlőkosár fogadja, valamint egy üveg vodka és whisky. Ők elsőbbséggel foglalhatnak helyet a hajókirándulásokra és a fedélzeti szépségszalonba és éttermekbe. Valamennyi étkezésüket kérhetik a kabinjukba, és angol lakáj pakolja ki-be bőröndjeiket. Mindez most jutányos áron 3700 dollárba, vagyis több mint nyolcszázezer forintba kerül fejenként – igaz, ilyen évforduló csak száz évben egyszer van.

A telt házas Balmoralon is felszabadult pár kabin az utolsó pillanatban: ezen a hajón a belső kabinok 3000 angol fontba kerülnek, a tengerre néző kabinban pedig 4100 font a szállás személyenként. De választhatunk két szobás, teraszos lakosztályt is, 6700 fontért. Ezekben az árakban már benne vannak a brit kikötői illetékek és a New York-London repülőjegy is, ám így is borsosak: 6700 angol font körülbelül 2,4 millió forintra rúg. Ha foglalni szeretne, vagy csak a kabinok fotóin álmélkodni, a Titanic Memorial Cruise oldalon mindkettőt megteheti.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek