Dögös, zöld és egy cseppet szexista

A Bella Sky nevű új dán felhőkarcoló-hotel kizárólag nők számára fenntartott szintjén csokival, pezsgővel és extra biztonsággal várja női vendégeit. A fekete-fehér mintás hotel tetején pedig hatszázezer méhecske termel mézet: idén május óta 50 kilónyit gyártottak, melyet a hotel bárjának Bella Be Sour nevű koktéljában is megízlelhetnek a vendégek.

Idén májusban nyitotta meg kapuit a Comwell szállodalánc Bella Sky felhőkarcolója Koppenhága agglomerációjában, Ørestaden városában. A kívül-belül nagyon dögös, dizájnos épület 23 emeletén 812 szoba található – ezekkel a tulajdonságaival ki is érdemelte a Skandinávia legnagyobb, és Koppenhága legszebb hotelje címet. De a Bella Sky nem csupán építészeti megoldásaival és méreteivel tűnik ki a többi szálloda közül, jó pár különleges szolgáltatást is nyújt.

Forrás: Travelo

 Ilyen például a 17., Bella Donna névre keresztelt emelet,melyet csak női vendégek használhatnak. A húsz női igényekre szabott berendezésű szobában nagy hajszárító, jól megvilágított, hatalmas öltözködő tükrök, minőségi haj, arc és testápoló termékek, körömreszelő, eldobható borotva, extra ruha- és szoknyaakasztók, női magazinok hada, illetve csoki, bor és pezsgő várja a vendégeket. Az emelet megtervezését egy fókuszcsoportos vizsgálat előzte meg befolyásos, sokat utazó dán nők részvételével, ennek ellenére a Bella Donna szint sokkal inkább tükröz társadalmi elvárásokat, mint valós igényeket. Most komolyan: minden nő álmai netovábbja lenne, hogy sok más nővel egy szintre zárva őrizzék sok csoki, eldobható borotva és egy rakás női magazin társaságában?

Travelo / Travelo

 A 23. emeletet, ami a SKY szint nevet kapta a keresztségben, a nagyon fontos személyek számára tartják fenn – luxust ígérnek, bármerre nézünk: valószínűleg leginkább kifele a padlótól plafonig érő óriási ablakokon. A nők és a burzsuj vendégek igényeinek kiszolgálása mellett a Bella Sky a környezetre is ügyel. A parkolóban lehetőség van az elektromos autók töltésére, a szálloda tetejére pedig méhkasokat telepítettek, amelyek fontos szerepet játszanak az ökoszisztémában – nélkülük aligha lenne termés a fákon. Komoly problémát jelent ugyanis, hogy a méhek emberi segítség nélkül nehezen élik túl a városban – Koppenhágában pedig nagyon kevés a méhész. A hotel 600 000 méhet telepített az épület tetejére, a nyár folyamán pedig hajléktalanokat képeztek ki méhésznek, így adva munkát a hátrányos helyzetűeknek. A szálloda házi méhei eddig 50 kiló mézet termeltek, amit a szálloda beépített menüjébe, speciális mézes koktélt fejlesztettek ki a bárban, és szuvenírként a vendégek is hazavihetnek belőle.

ÁRAK: spa hétvége italokkal, félpanzióval, szombati vagy pénteki tartózkodással - DKK 1235/fő (kb 50 000 huf)

Travelo
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek