Magyar-spanyol-belga faliképet avattak Brüsszelben

Flora Mural címmel kerámiatriptichont avattak Brüsszel belvárosában az Európai Unió Tanácsának spanyol, belga és magyar elnökségi triója tiszteletére, a három falikép között Kárándi Mónika képzőművész munkája is szerepel, írja az MTI.

Brüsszel belvárosaForrás: Walkerssk/pixabay.com

A brüsszeli Liszt Intézet tájékoztatása szerint a kerámiába égetett falfestmény – amelyről fotót egyelőre nem közöltek – a városi környezetben élő növényvilágon keresztül az emberek közötti kapcsolatokat mutatja be.

Az emberek és a növények városi együttélése a multikulturalizmust, a kulturális keveredés gondolatát jeleníti meg. Az egyes növényfajok ellenálló képességét hangsúlyozó, valamint szépségüket és sokszínűségüket bemutató képek a természettel való harmonikus együttélésre és a ciklikusságra hívják fel a figyelmet.

A kerámiafestmény Kárándi Mónika magyar, Blanca Gracia spanyol és Laura Dauchet belga képzőművész együttműködésében készült.

Kárándi Mónika az MTI-nek nyilatkozva elmondta, a kép központi motívuma a velvícsia (Welwitschia mirabilis) nevű növény, amely az alkotáson emberi alakot ölt. Feltűnnek azonban más, Magyarországon is megtalálható növények, köztük a pipacs vagy az akác a megjelenített "idillikus, időtlen tájban" - tette hozzá.

Az Európai Unió Tanácsának elnökségét a 27 tagállam kormányai látják el féléves rotációban. Az elnökség felel a tanácsban végzett jogalkotási munka előmozdításáért és megszervezéséért, biztosítania kell az unió programjának folytonosságát, a jogalkotási folyamatok szabályszerűségét, valamint a tagállamok közötti együttműködést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek