Felújítás után ismét látogatható az utolsó brazil császár palotája

Brazília második és egyben utolsó császára, II. Pedro 1889-ben kényszerült hazája elhagyására. A palota, amelyben a Brazil Birodalom utolsó bálját tartották, július óta felújítva fogadja a látogatókat Rio de Janeiróban.

A Császári palota Ilha Fiscal szigeténForrás: Shutterstock/Marconi Couto

A palota az Ilha Fiscal nevű kis szigeten helyezkedik el a Guanabara-öbölben. A 19. század végén a pénzügyminiszter felhatalmazást kért II. Don Pedro császártól a kikötőbe belépő és onnan kilépő hajók ellenőrzését megkönnyítő vámállomás építésére. A munkálatok 1881. november 16-án kezdődtek, és 1889. április 27-én értek véget, az épület teraszainak köszönhetően pedig a sziget csaknem a kétszeresére nőtt. A palota Adolfo José del Veccio tervei alapján épült a 14. századi francia épületek provence-i gótikus stílusát követve.

A Császári palota Ilha Fiscal szigeténForrás: Shutterstock

Ez a palota volt a színhelye II. Pedro brazil császár utolsó báljának, amit "a Birodalom utolsó táncaként" emlegetnek, és amely után hat nappal a köztársaságiak megbuktatták az uralkodót.

A palota Rio de Janeiro egyik legfontosabb turisztikai attrakciója, amely július 8-a óta felújítva, megújult világítással várja ismét a látogatókat.

Forrás: turizmus.com, Imagina Rio de Janeiro

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek