Szeretitek a jó jazzt? A hétvégén ingyenes koncertek sokasága vár rátok

Az International Jazz Day (Nemzetközi Jazznap) kezdeményezést a világhírű dzsessz-zongorista és zeneszerző, Herbie Hancock, az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) jószolgálati nagyköveteként 2011-ben indította útjára.

Forrás: BJC / Facebook.com

Azóta világszerte április 30-án ünneplik a műfajt. A Jazznaphoz tavalyelőtt 155, tavaly 180 ország csatlakozott saját rendezvénnel, a mindig máshol rendezett központi gálán pedig Hancock és zenésztársai szerepelnek élő közvetítésben.

A hazai kezdeményezésű UNESCO Nemzetközi Jazznapot tavaly és az azt megelőző évben a virtuális térben tartották meg, ám idén újra élőben ünneplik, ennek keretében pedig ingyenes koncerttel várja a rajongókat a Budapest Jazz Club április 30-án.

Ugyanezen a napon a Jazzfest Budapest keretében 13 órától ingyenes dzsesszkoncert-folyam lesz a Madách téren is. Aki kilátogat a helyszínre, az a hazai jazzélet számos ismert szereplőjét láthatja a színpadon.

Forrás: BlurryMe/Shutterstock

Fellép többek között a Horváth Szabolcs Quartet, a Balkan Union, a Nagy János Trió, a Sárik Péter Trió, végül 19 órától, a Jazzfest Budapest gáláján egy allstar-csapat, amelyben Lukács Miklós (cimbalom), Borbély Mihály (szaxofon), Dresch Mihály (szaxofon), Lakatos Mónika (ének), Oláh Krisztián (zongora), Mogyoró Kornél (ritmushangszerek), Orbán György (bőgő) és Csízi László (dob) játszik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek