Szeretitek a jó jazzt? A hétvégén ingyenes koncertek sokasága vár rátok

Az International Jazz Day (Nemzetközi Jazznap) kezdeményezést a világhírű dzsessz-zongorista és zeneszerző, Herbie Hancock, az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) jószolgálati nagyköveteként 2011-ben indította útjára.

Forrás: BJC / Facebook.com

Azóta világszerte április 30-án ünneplik a műfajt. A Jazznaphoz tavalyelőtt 155, tavaly 180 ország csatlakozott saját rendezvénnel, a mindig máshol rendezett központi gálán pedig Hancock és zenésztársai szerepelnek élő közvetítésben.

A hazai kezdeményezésű UNESCO Nemzetközi Jazznapot tavaly és az azt megelőző évben a virtuális térben tartották meg, ám idén újra élőben ünneplik, ennek keretében pedig ingyenes koncerttel várja a rajongókat a Budapest Jazz Club április 30-án.

Ugyanezen a napon a Jazzfest Budapest keretében 13 órától ingyenes dzsesszkoncert-folyam lesz a Madách téren is. Aki kilátogat a helyszínre, az a hazai jazzélet számos ismert szereplőjét láthatja a színpadon.

Forrás: BlurryMe/Shutterstock

Fellép többek között a Horváth Szabolcs Quartet, a Balkan Union, a Nagy János Trió, a Sárik Péter Trió, végül 19 órától, a Jazzfest Budapest gáláján egy allstar-csapat, amelyben Lukács Miklós (cimbalom), Borbély Mihály (szaxofon), Dresch Mihály (szaxofon), Lakatos Mónika (ének), Oláh Krisztián (zongora), Mogyoró Kornél (ritmushangszerek), Orbán György (bőgő) és Csízi László (dob) játszik.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek