Ezen a napon ingyen látogatható a budai Vár alatti egykor szigorúan titkos hely

A Sziklakórház Atombunker Múzeum a budai Vár alatt húzódik, olyan hosszan, hogy aki eddig nem sétált a járatokban, az el sem tudja képzelni. A kórháznak fontos történelmi szerepe volt sürgősségi létesítményként a második világháborúban és az 1956-os forradalom során. Atombunkerré a hidegháború alatt fejlesztették, és szigorúan titkos volt egészen 2002-ig.

Forrás: Sziklakórház, Hospital in the Rock/Facebook

A múzeum 2007-ben nyitotta meg kapuit és mára több mint 1 millió látogató tekintette meg a tárlatot, aminek a küldetése, hogy bemutassa a háború valódi arcát, és rávilágítson a béke értékére. Azoknak a mindennapi hősöknek állít emléket, akik tanúbizonyságot tettek elszántságukról és hősiességükről a huszadik század legnehezebb időszakaiban. Elsődleges célja, hogy e szellemiség jegyében megőrizze és bemutassa az általuk képviselt örök érvényű értékeket.

A több mint 2000 négyzetméteres múzeum tárlatvezetéssel látogatható. A képzett és rengeteg információval szolgáló túravezetők 60 perc alatt bemutatják a földalatti létesítmény és az itt élők, dolgozók történeteit. Egyszerre felemelő és hátborzongató élmény, ezt tapasztalatból mondjuk.

Aki eddig még nem járt a lennt, az csapjon le a lehetőségre, mert március 15-én, a Nemzeti Ünnep alkalmából ingyenes múzeumi tárlatvezetést tartanak a Sziklakórházban. 

A nagy érdeklődésre és a múzeum kapacitására való tekintettel ezen a napon 10 és 18 óra között ingyenes, 60 perces, magyar nyelvű tárlatvezetéseken lehet rész venni, sikersen visszaigazolt előzetes regisztráció után. 

Regisztrációra március 9-én 10.00 órától van lehetőség a szabad helyek erejéig, ide kattintva. További információkat a szilakorhaz.eu oldalon találhattok. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek