Világsztárok forgatnak Szilvásváradon, a térség visszacsöppent a XIII. századba

Történelmi időutazás – világszínvonalú filmforgatás zajlik Szilvásváradon, írta közösségi oldalán Horváth László, Gyöngyös és térsége országgyűlési képviselője.

Izgalmas események zajlanak SzilvásváradonForrás: Horváth Laci/Facebook

Szilvásvárad és környéke is otthont ad az "1242 - A Nyugat kapujában" című történelmi kalandfilm forgatásának, mely IV. Béla és Batu kán korát varázsolja a filmvászonra. Az angol-ausztrál-mongol- magyar szuperprodukció nemzetközi filmsztárokkal, többek között Christopher Lambert, Eric Roberts szereplésével, és Michael Ironside narrálásával, hihetetlen díszletek és korhű kosztümök között készül. 

"A térségünk lenyűgöző látványát világszerte megismertető képkockákra méltán leszünk majd büszkék a moziban, de emellett egy ilyen, heteken át zajló, grandiózus filmforgatás a környék települései számára már most is sikertörténet: a nemzetközi forgatócsoport többszáz vendégéjszakát tölt itt, helyi szolgáltatások sorát veszi igénybe! Büszkék lehetünk arra, hogy egy világszínvonalú produkciónak is képesek vagyunk méltó otthont adni!" – írta. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek