Videó: Adventi hangulat költözött hazánk legjobb luxusszállodájába

A Royal Opera House idei Diótörő című előadásának vetítésével és Nyári Károly adventi koncertjével debütál a Café Liszt zenei programja az Aria Hotelben. A sajtótájékoztatón mi is ott voltunk, ahol meghitt karácsonyi hangulat járta át az egész szállodát, és kedvet kaptunk az ünnepi készülődéshez.

Az Aria Hotel Budapest karácsonyi fényeinek ünnepélyes felkapcsolásával együtt bejelentette, hogy az épületében működő Café Lisztben a jazz, klasszikus, opera és könnyűzene műfajok kimagasló képviselőivel indítanak koncerteket. A tükörterem minden felülete is a zenének hódol, ugyanis itt látható a világ leghíresebb muzsikusainak (Anna Netrebko, Gregory Porter, Lenny Kravitz, Hans Zimmer, Rita Ora) aláírásai is. 

Az új zenei program részeként, elsőként Nyári Károly december 15-i adventi koncertjét hallhatja a közönség.

Ahol a megszokott több ezer fős koncertek helyett, most intim közelségben kápráztat el mindenkit hazánk egyik legismertebb énekes zongoristája.

A korábban Frank Sinatrával, Phil Collins-szal, Michael Jacksonnal és Luciano Pavarottival is fellépő előadóművész a világvárosi klubok világába repíti el a hallgatókat klasszikus dalokkal és jazz sztenderdekkel. Ezekből kaptunk most mi is egy kis ízelítőt, és a jól ismert slágerek mellett, meghallgathattuk a művész lánya, Nyári Aliz egy-egy dalát is. A Nyári-család a sajtótájékoztatón elmondta, hogy otthon is bensőséges atmoszférában várja az ünnepi időszakot, mert ilyenkor is gyakran zenélnek együtt.

Az este során, az ünnepi fényeket szintén Nyári Károly keltette életre, az eseményen részt vett Rost Andrea, a szálloda opera szárnyának tiszteletbeli kurátora, és Bogányi Gergely, akinek nevével fémjelzett zongora kezdetektől az Aria Hotelt gazdagítja.

Az este díszvendégei voltak Nyári Károly, Nyári Aliz és Rost Andrea isForrás: Gáll Franciska

A különleges koncert mellett, decemberben a szálloda magas szintű hang- és vetítéstechnikával felszerelt mozitermében a londoni Royal Opera House idei évadának élőm A diótörő című balett produkcióját mutatják be. A Royal Ballet előadásában látható műholdas közvetítés felvételét a szálloda 11 alkalommal tűzi műsorára. 

A közvetítések alkalmával a nézők színházi látcső nélkül, közelről élvezhetik az előadásokat. Sir Peter Wright The Royal Ballet számára koreografált közönségkedvence mű egyik leghagyományosabb, legpazarabb feldolgozása. Az előadás díszleteit és jelmezeit Julia Trevelyan Oman tervezte. A Royal Ballet élő műholdas felvételét december 10. és 30. között, hétvégente és a két ünnep között, reggel 11:00 órai kezdettel vetítik.

Ünnepi finomságok az Aria HotelbenForrás: Gáll Franciska

A sajtóesemény ideje alatt olyan finomságokat kóstolhattunk, mint a Hot Buttered Pineapple, ami egy ananászlé, tonkabab, vaj és fahéj alapú forró koktél, valamint a Plantation Pineapple, ami ugyanez csak a rummal készült alkoholos változat. Ezeket a vendégek a koncertek során is megkóstolhatják, és vacsorajeggyel is kiegészíthetik az estét.

Nyári Károly a bevétel egy részével az állami gondozásban élőket segítő Szülők Háza Közhasznú Alapítványt támogatja, hogy a gyerekek karácsonyi ünnepe könnyebben teljen. Nagyon szép és hangulatos estét töltöttünk el az Aria Hotelben, aki szívesen hangolódna az ünnepekre itt, annak örömmel ajánljuk a december 15-i Adventi koncertet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek