LEGO-rajongók figyelem! Már látható az építőkockák különleges tárlata

A kizárólag LEGO® építőkockákból készült szobrokkal jelentkező The Art of the Brick című kiállítás, amelyen a New York-i művész, Nathan Sawaya alkotásai láthatók eddig 42 világvárosban aratott sikert. 

Forrás: facebook.com / theartofthebrickbudapest

A kiállításról tudni kell, hogy a New York-i művész mintegy egymillió építőkockát felhasználva több mint 100 műalkotást hozott létre, amelyekkel az alkotáson túl célja volt az is, hogy kisebbeket és nagyobbakat is ösztönözzön az szabad alkotásra, több generáció egyik kedvenc építőjátékával. 

A játékosabb témák és figurák mellett azonban olyan művészettörténeti remekművek is építőkockába "lettek öntve", mint Michelangelo Dávidja, Van Gogh Csillagos éj című műve vagy éppen Leonardo da Vinci Mona Lisája. De a kiállított munkák között van egy LEGO® formájában életre kelt, 6 méter hosszú Tyrannosaurus rex-csontváz is.

A kiállításon FunZone területet és interaktív sarkot is találunk, ahol kedvünkre szabadon alkothatunk az építőkockákkal teli medencében. A tárlat akadálymentes, és audio guide vezetéssel is látogatható. A különleges tárlatot január 31-ig nézhetjük meg a Király utcai Komplexben - olvasható az esemény Facebook-oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek