A legizgalmasabb színházi előadások egy helyen, a Thealter fesztiválon

A Thealter fesztivál szervezője, a MASZK Egyesület közlemény szerint a fesztivál immár három évtizede a hazai független szcéna legizgalmasabb színházainak előadásait tűzi műsorára, hogy nyaranta egységgé kovácsolja azokat, akik az innovatív, kortárs színház és a különleges események rajongói.

Stúdió K Színház (Budapest): NeroForrás: thealterphoto2021

A programsorozat fő helyszíne ezúttal is a szegedi Régi Zsinagóga különleges hangulatú épülete lesz, de az előadók játszanak még többek közt a Szegedi Nemzeti Színház balett-termében, a Kisszínházban, a Grand Caféban és az újszegedi ligetben is.

Idén is a műfaji sokszínűség jellemzi a fesztivált: a prózai előadások mellett báb- és részvételi színházi darabot, monodrámát és performanszt is kínálnak a Szegedre látogató nézőknek. A fesztivál hagyományaihoz híven a válogatásban ezúttal is számos díjnyertes alkotás lesz látható, a visszatérő fellépők mellett pedig most is lesznek olyan alkotók, akik első ízben mutatkoznak be a fesztiválon.

Idén tíz nap alatt, nyolc helyszínen 32 friss produkcióra számíthatnak a nézők, július 29-től augusztus 6-ig.

Ezúttal is kínál ősbemutatót a fesztivál: a nyitónapon, július 29-én lesz látható a FÜGE Produkció és a szegedi MASZK Egyesület koprodukciója, Németh Nikolett Fajankó című darabja, melyet Kovács Dániel Ambrus állít színpadra.

A Thealter fontos jellemzője, hogy a válogatásban hangsúlyos helyet kapnak a fiatalok, a női alkotók és az aktualitásokra reflektáló kortárs dráma - ezúttal is számos ilyen produkciót láthat a közönség -, de a szokásosnál is markánsabban jelenik meg idén a programban a bábművészet - írták az MTI összefoglalójában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek