Hamarosan újraindul az eredeti, legendás Orient Expressz

A Párizs és Isztambul között közlekedő Orient Expressz valaha a luxus és a gazdagság szinonimája volt. Közel egy évszázadon át ez az 1889-ben indult járat volt az egyik legszebb, legelegánsabb és legdrágább módja az európai utazásnak.

Forrás: orient-express.com

Az eredeti Orient Expressz 1977-ben leállt, de miután a közelmúltban sikerült megtaláni a legendás vonat néhány kocsiját, hamarosan újra visszatér, mégpedig nosztalgiavonat formájában.

2015-ben Lengyelországban fedezték fel az eredeti Orient Expressz tizenhét kocsiját, amelyeket a francia Accor nevű cég vásárolt meg.

A tervek szerint 2024-ben Nostalgie-Istanbul-Orient-Express néven indul újra, éppen egyidőben a párizsi Olimpiával.

Forrás: https://www.orient-express.com/

A megvásárolt kocsik között háló- és társalgó-kocsik és egy étkezőkocsi is található, és az igazán izgalmas az, hogy még mindig rengeteg részlet megvan bennük az eredeti Art Deco-dekorációból. Igaz, ezek jelenleg nincsenek jó állapotban, épp restaurálás alatt állnak Franciaországban, de a felújítások után a kocsik remélhetőleg ismét a régi fényükben fognak ragyogni.

A lakosztályokhoz saját fürdőszoba is tartozik majd, és egy teljes kocsit fognak fenntartani a különféle előadásoknak és eseményeknek.

Bár az útvonal pontos részleteit még nem dolgozták ki, a nosztalgiavonat tervek szerint az eredeti útvonalhoz hasonlóan Isztambul és Párizs között fog közlekedni. A felújított kocsik közül az elsőt idén decemberben mutatják majd be, írja a Time Out.

Forrás: https://www.orient-express.com/

Orient Expressz néven egyébként más útvonalon is közlekedik vonat, 2023-ban pedig elindul az Édes élet névre keresztelt Orient Express La Dolce Vita, ami Rómából indul, végighalad a csizmán Dél-Olaszországig, majd három különböző irányba, Párizsba, Isztambulba és Velencén keresztül Splitbe szállítja az utasokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek