Nyári hangulatú képekből nyílt kiállítás ebben a fővárosi galériában

Berobbant a nyár a Virág Judit Galériába, ahol a falakat két hónapon át magyar festők vízpartokat ábrázoló művei uralják. Klasszikus és kortárs alkotások, változatos stílusok, egy azonban közös: a vízpart és a napsütötte táj szeretete, tudtuk meg a galéria sajtóközleményéből.

Vaszary János: Ülő nő lila napernyővelForrás: Virág Judit Galéria

A magyar festők alkotásai kivétel nélkül a nyár legszebb pillanatait és többek között a balatoni, vagy épp Duna-parti hangulatot idézik meg. Olyan ismert nevek, mint Egry József, Csók István, Vaszary János és Szőnyi István egy-egy műve is megidézi a kánikulát a tárlaton.

Szőnyi István: Kilátás a Dunára (1932)Forrás: Virág Judit Galéria

A nyári kamaratárlatot augusztus 12-ig bárki, ingyenesen megtekintheti hétköznapokon 10 és 18 óra között Budapesten, a Falk Miksa utca 30. alatt. A kiállított képek megvásárolhatóak.

Csók István: Balatonnál (1917)Forrás: Virág Judit Galéria

A 19. század realizmusát Bruck Lajos és Deák Ébner Lajos finom naturalista művei képviselik. A magyar modernizmus és a Párizsi iskola művészeitől – Kádár Béla, Kmetty János, Kernstok Károly, Márffy Ödön, Csók István, Vaszary János és Derkovits Gyula – nyarat idéző alkotásai kaptak helyet.

Radák Eszter: A hős, a bátor, a vakmerőForrás: 1139.Budapest,MAGLYA Koz 2/Mester Tibor Tel:06-209284819/Virág Judit Galéria

A látogatók megtekinthetik Patkó Károly, valamint a Gresham-körhöz tartozó Szőnyi István és Egry József festményeit is, akiket szinte egy életen át megihletett a Dunakanyar, Zebegény és a Balaton-felvidék. A kiállításon kortárs alkotók, például Fehér László, Radák Eszter és Bodolóczki Linda legújabb művei is láthatóak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek