Megnyílt a világ talán legextrémebb kinézetű múzeuma

Tegnap, a számmisztikusok szerint is különleges 2022.02.22-i dátum napján megnyitották Dubajban az elképesztő, futurisztikus stílusban épült, arab kalligráfiákkal ellátott, 77 méter magas Jövő Múzeumát. A nem mindennapi látványt nyújtó épületben a jövő tudományos és technológiai trendjeit és lehetőségeit mutatják be.

Mintha a jövőből pottyant volna odascreenshot/https://www.youtube.com/watch?v=AaJGZ2aG868

Még tavaly áprilisban írtunk arról, hogy az épület külsején látható kalligrafikus arab írás Dubaj uralkodója, Maktum bin Rasid al-Maktum sejk és dubaji emír a város jövőjéről írott verse. Az 1024 írásjel a homlokzaton – melyeket robotok készítettek – egyúttal ablakként is funkcionálnak. Az épület Tórusz formája maga is szimbolikus jelentőségű; egy üreget rajzol körül, mely az ismeretlen tudást jelképezi. Az épület megvilágított homlokzatán szintén a sejk portréja látható.

A megnyitón természetesen az uralkodó arcképe is felvillantForrás: MTI/EPA/Ali Haider

A Jövő Múzeuma a kiállítás, az immerzív színház és a témaparkok elemeit ötvözve jeleníti meg a jövőről alkotott elképzeléseket 30.000 négyzetméteren. A négy emeleten látható kiállításai olyan témákkal foglalkoznak, mint például az erőforrás-fejlesztés a világűrben, az egészség, a wellness és a spiritualitás.

Hatalmas csinnadrattával adták át az épületetForrás: MTI/AP/Kamran Dzsebreili

"A Jövő Múzeuma az úttörő elképzelések és ötletek katalizátora kíván lenni, újításokra, alkotásra és felfedezésre inspirálva azokat, akik ellátogatnak az épületbe" – jelentette ki még korábban Tobias Bauly, a Buro Happold az épület projektigazgatója.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek