Látványtervek: ilyen lesz a felújított Aquincumi Múzeum

Elindult az óbudai Aquincumi Múzeum felújítása: új állandó kiállítás épül, korszerűsítik a múzeum szentendrei úti kerítését, interaktív, tájékoztató élményelemek létesülnek a római kori műemlékek szomszédságában, írja a múzeum egy közleményben.

A romkert madártávlatbólForrás: Aquincumi Múzeum

Különleges látványelemeket és marketingfelületeket tartalmazó élményfal épül, valamint egy sétány és egy kőtár, emellett szövegek tájékoztatják majd a látogatókat a római városról.

A tervezett bejáratForrás: Aquincumi Múzeum

A múzeum főépületében az Aquincumban állomásozott limes-t védő római katonaság mindennapjait élményszerűen bemutató, interaktív megoldásokat alkalmazó kiállítás jön létre. A látogatóbarát fejlesztés amellett, hogy hozzáad a múzeum kulturális vonzerejéhez, lehetővé teszi azt is, hogy a történelem ne csak megismerhetővé, hanem élővé és megtapasztalhatóvá is váljon.

A tervezett bejáratForrás: Aquincumi Múzeum

A projekt célja, hogy történelmi kontextusba helyezze a III. kerület római kori műemlékeit, ezért a Nagyszombat utcai katonavárosi amfiteátrumnál, és a Kórház utcai keleti táborkapunál új, ismeretterjesztő élményelemek kerültek kihelyezésre. 

Ilyen lesz az AR mobilapplikációForrás: Aquincumi Múzeum

Ezekhez kapcsolódóan készült egy, a járókelők számára saját okoseszközzel szabadon igénybe vehető, immerzív AR mobilapplikáció is. A beruházás várhatóan 2023 végére készül el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek