Kezdődik a Budapest Central European Fashion Week

Idén egy kicsit korábban rendezik meg a Budapest Central European Fashion Weeket (BCEFW), de a Magyar Divat & Design Ügynökség így is sok kísérőprogrammal készült a január 31. és február 6. között megrendezett eseményre.

2021. október 21-i felvételForrás: ©Holecz Endre / Budapest Central European Fashion Week

Az Ügynökség stratégiai döntést hozott, amikor a divathét rendezvényét közel egy hónappal hamarabbra időzítette. Így a nemzetközi viszonteladók és forgalmazók még a szezon elején megismerhetik az új kollekciók meghatározó darabjait - írták a Turizmus.com oldalán a közlemény szerint.

A 2022/23-as őszi téli kollekciókat felvonultató catwalk show-k február 4-én, pénteken a Királyi Lovarda épületében, február 5-én és 6-án pedig a Szépművészeti Múzeumban tekinthetők meg. A 19 magyar és 2 lengyel tervezőtől egyenként tíz szettet láthat majd a közönség.

A divathéten több mint 30 magyar és régiós tervező mutathatja be legújabb alkotásait a hazai és nemzetközi nagyközönségnek.

A bemutatók mellett Budapest különböző pontjain számos kísérő esemény várja az érdeklődőket. De lesznek pop-up virtuális üzletek is, ahol az esemény ideje alatt online is beszerezhetők lesznek a kortárs tervezők szezonális darabjai. A Fashion Streeten található Deák Palotában kiemelt kísérőprogramként 5, míg a Szépművészeti Múzeumban 7 hazai márka kiállítása tekinthető meg, köztük különféle kiegészítőket és ékszereket tervező brandek. A rendezvény programjainak pontos időpontjairól a budapesti divathét weboldalán olvashattok bővebben.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek