Jöjjön velünk híres hollywoodi filmek ikonikus helyszíneire! 2.rész

Szereti a romantikus filmeket? Érdeklik a hollywoodi álomvilág kulisszatitkai és híres filmhelyszínei? Akkor tartson velünk!  Múlt heti beszámolómban New York ikonikus filmes helyszíneire látogattunk, ezen a héten Los Angelest és Las Vegast vesszük célba.

Szívek Szállodája - Beverly Hills, Los Angeles 

Kislánykorom óta kedvenc sorozatom a Szívek Szállodája. Két kezemen sem tudom megszámolni, hogy hányszor láttam mind a hét évadot az elejétől a végéig. Mikor utánanéztem, megtudtam, hogy bár Stars Hollow egy kitalált városka egy berendezett filmstúdióban, a Chilton gimnázium, ahova Rory járt, nagyon is létezik. 

A gimnázium helyszíne a Greyston Mansion, ami egyébként kastélyként üzemel Beverly Hills-ben egy parkosított birtokon, jellegzetes angol kertekkel. Az 55 szobás, 46 000 négyzetméteres Tudor stílusú rezidencia egy 16 hektáros területen található. Amikor megépítették, több mint 4 millió dollárba került, és Kalifornia legdrágább otthona volt. Felemelő érzés volt ugyanazon az udvaron és a folyosón járni, ahol a kedvenc szereplőim is, ahol magam előtt láttam a sorozat jeleneteit. Egy ilyen gimnáziumba én is szívesen jártam volna.

Micsoda nő! - Rodeo Drive, Los Angeles

Következő utam a híres Rodeo Drive-ra vezetett, ahol a Micsoda nő! című film ikonikus jelenete is játszódik: amikor Julia Roberts bevásárló útra indul, de az öltözéke miatt nem hajlandóak az üzletben kiszolgálni, majd a legdivatosabb szettjében újra elmegy, és jól visszavág nekik. 

A Rodeo Drive egy pálmafákkal és európai homlokzatú épületekkel szegélyezett 3 kilométer hosszú utca Beverly Hillsben, amely olyan luxusmárkák üzleteinek ad otthont mint, a Bulgari, Cartier, Chanel, Dior, Armani, Gucci, Louis Vuitton, Rolex, Versace, Tiffany & Co. és még sorolhatnánk. Mivel a ruhák és a kiegészítők még mindig nagyon drágák, ezért én sajnos üres szatyrokkal tértem haza, de az érzés kedvéért meghallgattam közben a film betétdalát, a Pretty Womant.

Másnaposok - Ceasar Palace, Las Vegas

Los Angelesből egy hétvégére átutaztam Las Vegasba. Teljesen elvarázsolt a város, mert pont olyan, mint a filmekben! Las Vegas tényleg az a város, ami sosem alszik: a kaszinók, a fényűző hotelek, a mindig pezsgő utcák egész nap fergeteges hangulatot biztosítanak az odalátogatóknak. Naná, hogy elmentem a Caesars Palace-ba, ahol a Másnaposok egyik vicces jelenete játszódik, amikor Alan megkérdezi, hogy: „Ez anno frankón Cézár palotája volt?" 

A hotelben egy szoba ára egy éjszakára már 85 dollárért (kb 26.000 Ft) elérhető, a kaszinózás, a shoppingolás, a medencés bulik és a világhírű séf Gordon Ramsay étterme mellett ebben az évben olyan koncertek várják a vendégeket mint, Adele, Rod Stewart és Sting.

Míg a Jackpot el nem választ - Planet Hollywood, Las Vegas

Ezután meglátogattam a Planet Hollywood hotelt és kaszinót, ahol a Míg a Jackpot el nem választ című film eleje is játszódik. Ugyanannál a gépnél játszottam, ahol Ashton Kutcher és Cameron Diaz is, de sajnos én nem nyertem meg a jackpotot. 

A hotel szobái kortárs hangulatot árasztanak az elegáns műalkotásokkal és modern bútorokkal. A legolcsóbb szoba egy éjszakára 45 dollárba (kb 15.000 Ft), a legdrágább lakosztály 1178 dollárba (kb 360.000 Ft) kerül. A több mint 20 étterem között pizzázó, mexikói, japán, kínai és az amerikai konyha szerelmesei is találnak kedvükre valót. A hotelen belül színház, kaszinó és wellness központ is található, és idén olyan híres előadók lépnek fel, mint John Legend, Shania Twain és a Scorpions együttes. Annyira lenyűgözött ez a város, hogy elhatároztam, ide még visszatérek!

Jövő héten Európa filmes helyszíneire látogatunk, tartson velem akkor is! 

(A címlapkép illusztráció, forrása: Shutterstock/Usa-Pyon) 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek