Ingyenesen és online lehetünk újra részesei a Japán Filmfesztiválnak

A tavalyi siker után a Japán Alapítvány Budapesti Iroda idén is online formában rendezi meg a JFF Online Japán Filmfesztivált. Ez pedig azt jelenti, hogy február 14. és 27. között az ország egész területén eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal, otthonon a kanapéról hézhetünk meg 20 japán alkotást, méghozzá ingyenesen.

Forrás: JFF.com

 A filmek között találunk majd a kritikusok által is elismert díjnyertes munkákat és szórakoztató filmeket, de ott lesz a kínálatban többek között Kurosawa Akira A vihar kapujában című klasszikusa, a díjnyertes Awake című kortárs alkotás és Japán egyik legígéretesebb női rendezője, Nishikawa Miwa a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált és számos nemzetközi fesztiváldíjat nyert Szabad levegőn című filmje.

A történet szerint Mikami, egy volt jakuza-tag, 13 év után szabadul a börtönből. Szeretne tiszta lappal indítani, de vajon képes lesz megvetni a lábát a társadalomban? A főszerepet játszó Yakusho Koji az egyik leghíresebb kortárs színész Japánban. A  Szabad levegőn című film a Naoki-díjas szerző, Saki Ryuzo egyik művének adaptációja.

Mio's CookbookForrás: 2020 Mio's Cookbook Productions Committee

Egy másik ajánlott fesztivál film a Mio szakácskönyve, mely szintén egy regény alapján készült. A történet az Edo-korban játszódik. A 17. századtól a 19. századig tartó 200 év a kulturális virágzás ideje volt Japánban. Az izgalmas történeten túl a filmkockákon megjelenő aprólékosan elkészített ételek e korszak esszenciáját jelenítik meg - olvasható a Japán Alapítvány közleményében.

A Japán Alapítvány Budapesti Iroda igazgató asszonya, Fujii Mami elmondta: „Igazán örülök, hogy a múlt évhez hasonlóan idén is online vetíthetünk megannyi japán filmet a magyar közönségnek, ráadásul magyar felirattal. A nagy népszerűségnek örvendő friss alkotásoktól kezdve az animéken és klasszikusokon át a japán gasztronómiai és harcművészeti dokumentumfilmekig 2022-ben is számos kiemelkedő művet láthatnak majd az érdeklődők. Még ha jelenleg nehéz is kiutazni Japánba, remélem a filmeket látva közelebb érzik majd magukhoz a szigetországhoz, és az érdekes történetek megmozgatnak Önökben valamit."

Time of EVE anime film is a kínálatban lesz (2010)Forrás: Yasuhiro Yoshiura / Directions Inc.

A fesztivál ideje alatt, február 14-től 27-ig a JFF weboldalán keresztül érhetők majd el a filmek. A regisztráció után, minden nap elérhető lesz mind a húsz alkotás, melyeket a lejátszás gomb megnyomását követően 48 órán keresztül akár többször is újranézhetünk, választható magyar vagy angol felirattal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek