Szinte elképzelhetetlen, hogy eddig éljen a világ legidősebb embere

A Fukuokában élő asszony január 2-án, vasárnap ünnepelte - bizony jól olvassák - a 119. születésnapját. Tanaka Kane egy évvel az orosz-japán háború kitörése előtt, 1903. január 2-án született, és 2019 márciusában, 116 évesen ismerték el a világ legidősebb személyeként a Guinness Világrekordok Könyvében. Minden idők leghosszabb életkorú japánja pedig akkor lett, amikor elérte a 117 éves és 261 napos életkort.

A kép még 2018-ban készültForrás: The Yomiuri Shimbun / AFP/ Masanobu Nakatsukasa

Érdekesség, hogy a 2020-as nyári olimpiai játékok idejére felkérték, hogy tartsa az olimpiai fáklyáját, d a japán COVID-19-esetek felemelkedésével kapcsolatos aggályai miatt visszalépett a felkéréstől. 

A matróna jelenleg egy idősotthonban él, ahol kézmozdulatokkal kommunikál a személyzettel, és gyakran foglalja el magát számkirakókkal. Szereti a csokoládét és a szénsavas üdítőitalokat. Hozzátartozói szerint "rövidtávú céljai" között szerepel, hogy megérje a 120 évet - olvasható a Japantimes.co.jp cikkében.

Tanakának nyolc testvére volt, ő hetedikként született. 19 évesen ment férjhez, akitől két fia és két lánya született, de lányai gyermekként meghaltak. Amikor férje és legidősebb fia elment a második kínai-japán háborúba, kifőzdét nyitott, hogy eltartsa családját. Férjével végül ebben a kis udon shopban dolgoztak együtt 1993-ig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek