Lesz miből válogatnia a Margitszigeti Színház nézőinek jövőre

A teátrum ügyvezető igazgatója és művészeti vezetője, Bán Teodóra elmondása szerint a 2022-es évadot elő- és utószezonnal hosszabbították meg, így 2022 május közepétől szeptember végéig csaknem 40 előadáson mintegy 120 ezer embert tud majd befogadni a teátrum 3000 férőhelyes nézőtere.

Augusztusi felvételForrás: ©Dutkay Peter / Margitszigeti Színház / Facebook.com

A jövő évi repertoárban szerepel majd opera, áriaest, musical, könnyűzenei produkciók, a Víztorony pedig művészeti kiállításoknak is helyet ad majd.

A Margitszigeti Színház két operája közül az egyik Giacomo Puccini legnépszerűbb műve a Tosca lesz, az olasz Francesco Melivel és Sümegi Eszterrel a színpadon, augusztusban pedig Giuseppe Verdi Attila című operája mutatkozik be a közönségnek Bretz Gáborral a címszerepben, akinek partnere a New York-i Metropolitan csillaga, az olasz Maria Agresta lesz.

Önálló áriaestet ad az egyik legkeresettebb operai szoprán, Aida Garifullina, és visszatér a Margitszigeti Színház színpadára a Béjart Ballet Lausanne, amely itt tartja meg Wien, Wien, nur du allein című előadásának világpremierjét - olvasható az MTI összefoglalójában.

A musicalek kedvelőit a Jókai Mór regénye nyomán született, Kőszívű - A Baradlay-legenda című produkció, valamint egy klasszikus, az Elisabeth várja majd, de a könnyűzenei produkciók sem maradnak el.

2022-ben többek között fellép a színpadon az Irie Maffia, Caramel és Dés László is. A Víztorony pedig  nemcsak kilátóként, de kiállítóhelyként is üzemelni fog. Itt elsősorban fiatal képző- és fotóművészek kapnak majd bemutatkozási lehetőséget - közölte a művészeti vezető.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek