Fenevadak és emberek a múzeumok múzeumában

Dánia második legnagyobb természettudományi múzeumának gyűjteményeiben több millió állat kapott helyet, de emellett most egy különleges kiállítással is kedveskedik a látogatóinak. Az új tárlat a „Dánok farkasokkal" címet viseli, és ez Dánia első olyan nagyszabású kiállítása, mely az emberek és a farkasok történetével, évezredes kapcsolatával foglalkozik.

A kiállítás egyik csodás installációjaForrás: Naturhistoriskmuseum.dk/Press

Kultúrtörténeti mítoszokat, a farkasokról szóló vitákat, a farkasokkal kapcsolatos pletykákat járja körül, és a dániai farkasmozgalmak kutatásán alapul. A különböző fenevad fajtákat bemutató kiállításon a múzeum a farkas és a kutya szoros biológiai kapcsolata is a fókuszba kerül. Ezt pedig egy egyedülálló plüsskutya-gyűjteménnyel teszik még látványosabbá a tárlat kurátorai - olvasható a múzeum honlapján.

A „Dánok farkasokkal" kiállítás bepillantást enged abba, hogyan kerültek 2017-ben a korábban már kihalt nagyragadozók az országba, mennyire veszélyesek, és ami a legfontosabb, hogy mi lesz velünk most. 

A tárlat a család minden tagja számára tartogat érdekességeket, de a kisebb gyerekek csak szülői felügyelettel nézhetik meg a beállított jeleneteket, mert a preparált farkasok és kutyák mellett, bizony egy két drámai jelenetet is megalkottak a tárlat szervezői. 

A múzeum az aarhusi Egyetemi Parkban található. Egy államilag elismert, önálló intézményről van szó, melynek célja a természetrajzi kutatások elősegítése és a tudomány eredményeinek terjesztése.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek