Először láthatjuk a királyi testvérpár egykori színházi jelmezeit

A királynő és húga a második világháború alatt sok időt töltött Windsorban, hogy elkerüljék a London elleni német légitámadásokat. A kamasz hercegnők többször léptek fel jótékonysági karácsonyi pantomimelőadásokon, hogy azok bevételéből pénzt gyűjtsenek meleg takarókra a fronton harcoló katonák számára - idézte fel a királyi gyűjtemények kezelője, a Royal Collection Trust, miközben megnyitották a windsori kastélyban látható egyedi kiállítást.

Forrás: ©BBC South / Facebook.com

A kiállított ruhák a kastély ünnepi díszének, illetve egy nagyobb karácsonyi kiállításnak a részei - olvasható a BBC News hírében.

Szintén itt olvasható, hogy a windsori kastélyban a kiállítással egy időben, a karácsonyfát is felállították már a Szent György teremben (St. George's Hall), melynek tetejét egy csodaszép angyal díszíti.

Az ünnepi hangulatnak egyéniséget kölcsönöznek a kiállított jelmezek is. Van köztük egy Aladdin-jelmez, amelyet Erzsébet 1943-ban viselt. Arany brokátból készült kabát, türkizkék pamutnadrág és sapka tartozott a jelmezhez.

Egy másik, rózsaszín szaténból készült hosszú ujjú ruhában Erzsébet 1944-ben játszotta Lady Christina Sherwoodot az Old Mother Red Riding Boots című darabban.De vannak kínai ihletésű ruhák is. A kiállítást január 31-ig lehet megnézni, és összesen hat jelmez látható a vitrinekben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek